Lando Norris ha obtingut la victòria en la primera cursa disputada aquest cap de setmana a Monza. El pilot anglès va protagonitzar una gran carrera avançant a Jehan Daruvala en les últimes voltes. Ferdinand Habsburg va completar el podi i el triplet d’un pletòric Carlin.


Espectacular ha estat la primera cursa del cap de setmana de la FIA Formula 3 al circuit italià de Monza. Els pilot han protagonitzat vint voltes molt emocionants plenes d’avançaments, tocs i lluites intenses per totes les parts de la classificació. A la part alta hi ha hagut molt moviment i les posicions finals no s’han establert fins a última hora.

Sorprenentment la sortida s’ha realitzat sense problemes i de forma totalment neta. Daruvala mantenia la pole per davant de Jake Dennis, Ferdinand Habsburg i Lando Norris. En un primer moment, el pilot indi s’ha escapat de la resta, mentre la lluita pel segon lloc s’intensificava. Dennis, Habsburg i Norris s’intercanviaven les posicions durant diverses voltes, amb molts avançaments que alentien el ritme i permetien acostar per darrere a Joel Eriksson i Callum Illot, que es van ficar també en la lluita.

Finalment, després de diverses voltes de molta acció, Norris s’escapava de la resta i emprenia un gran ritme que el feia acostar-se poc a poc a Daruvala. Per darrere del pilot britànic, la lluita pel podi augmentava candidats amb l’arribada de Zhou i Schumacher. Tant pilot en tan poc espai va acabar com tots esperaven i el toc va acabar arribant. Maximilan Günther va tocar a Jake Dennis i va obligar a aquest a retirar-se poc després amb danys al cotxe.

Günther va caure al sisè lloc, sent avançat per tots els pilots d’aquesta lluita excepte per Callum Illot, que feia algunes voltes que havia decaigut el seu ritme i es trobava en novè lloc. Així doncs, Habsburg encapçalava el grup en la lluita pel podi amb Joel Eriksson a la seva estela.

Per davant la cursa va arribar al seu punt culminant quan Norris en una maniobra espectacular va acabar sobrepassant a Daruvala i es va endur la victòria en aquest inici de cap de setmana a Monza. Daruvala es va quedar enganxat a la seva esquena sense opció a més i va acabar segon, mentre que cinc segons per darrere Habsburg va acabar completant el podi i el triplet de Carlin, que es troba en un molt bon moment.

Eriksson ha finalitzat segon just per davant de Zhou, Schumacher, Günther, Aron, Illot i Hughes completant el Top 10. Cal destacar la discreta actuació dels Van Amersfoort Racing que no van poder passar de la 14a posició de Joey Mawson.

La segona classificació es disputarà a partir de les 16:45 d’aquesta tarda al circuit italià de Monza.