Un cop totes les Poles de la ronda inaugural del campionat europeu de Formula 3 s’havien decidit, era l’hora de repartir els primers punts del campionat. En una cursa disputada en condicions mixtes, Lando Norris s’ha imposat en una cursa en la qual ningú l’ha pogut plantar cara.

La pluja havia caigut a Silverstone pocs minuts abans que la cursa comencés i, tot i que tothom va començar amb slicks, la cursa es va declarar en mullat i va començar darrere del Safety Car. Un cop va onejar la bandera verda, la pluja tornava a colpejar el circuit i quedaven 27 minuts de cursa. Lando Norris va poder conservar la primera posició, però al darrere, Nikita Mazepin va patir una virolla després de contactar amb un altre pilot i acabaria retirant-se

En la segona volta de bandera verda, Calum Ilott, que anava segon, es va sortir de pista al primer revolt i va acabar atrapat a la grava, provocant la seva retirada i la sortida del cotxe de seguretat. Norris continuava líder, seguit de Jake Dennis Maximilian Günther.

Es va tornar a competir amb 17 minuts per al final, Mick Schumacher va intentar superar, sense èxit, Joey Mawson per la cinquena plaça. Mentre es desenvolupava aquesta lluita, Ralph Aron es va tocar amb Jake Hughes intentant avançar-lo per l’exterior i va acabar al mur, provocant una altra sortida del Safety Car.

La cursa es va rellançar amb nou minuts restants i, un altre cop, Schumacher va intentar superar Mawson. Aquest cop, però, l’alemany va haver de sortir-se del circuit i va perdre la sisena plaça amb Harrison Newey. A falta d’un minut, Schumacher havia perdut ritme amb els pilots que tenia davant i va ser atacat pel seu company Guanyu Zhou. Finalment, el xinès va superar l’alemany i Pedro Piquet va arribar a amenaçar la vuitena posició de Schumacher.

Finalment, res no va canviar d’aquí al final i Norris va sumar la seva primera victòria en el seu debut a la categoria com a pilot a temps complet. Amb la sortida d’Ilott, ningú no va poder amenaçar la seva posició i va tenir una cursa força tranquila, on va liderar totes les voltes i va establir el rècord del circuit. Norris va ser també, evidentment, el millor debutant. Dennis Günther van completar el podi general mentre que Mawson Schumacher van completar el de rookies.

Evidentment, Norris és ara el líder de la general amb 25 punts, seguit de Dennis amb 18 i Günther amb 15. La segona cursa es disputarà demà a les 11:00 hora local, mentre que la tercera tindrà lloc el diumenge a les 09:00. En ambdues partirà des de la Pole l’avui retirat Ilott.

Resultats:

Pos Driver Team Gap
1 Lando Norris R Carlin 16 Laps
2 Jake Dennis Carlin 1.683
3 Maximilian Günther Prema Powerteam 2.432
4 Joel Eriksson Motopark 3.207
5 Joey Mawson R Van Amersfoort Racing 4.991
6 Harrison Newey Van Amersfoort Racing 9.376
7 Guanyu Zhou Prema Powerteam 13.253
8 Mick Schumacher R Prema Powerteam 14.154
9 Pedro Piquet Van Amersfoort Racing 14.644
10 Jehan Daruvala R Carlin 15.574
11 Tadasuke Makino Hitech Grand Prix 16.282
12 Ferdinand Habsburg Carlin 17.263
13 Jake Hughes Hitech Grand Prix 17.447
14 David Beckmann Van Amersfoort Racing 19.947
15 Keyvan Andres Soori Motopark 22.883
16 Marino Sato R Motopark 23.410
Ralf Aron Hitech Grand Prix Not classified
Callum Ilott Prema Powerteam Not classified
Nikita Mazepin Hitech Grand Prix Not classified