Roy Nissany ha marcat la pauta en la primera jornada de lliures a Barcelona. El pilot israelià ha estat tres dècimes més ràpid que Tom Dillmann, que ha liderat la jornada matutina. El líder del campionat, Louis Deletraz, ha quedat tercer en els FP2.


CIRCUIT DE CATALUNYA-BARCELONA | La Fórmula V8 3.5 ja ha aterrat a Barcelona, ??escenari que acollirà el desenllaç final d’aquesta categoria. Sis pilots lluiten per obtenir el títol, encara que sembla que podria quedar-se la lluita limitada a dos homes: Louis Deletraz i Tom Dillmann. Tots dos han estat a la part alta de la taula de temps durant tot el dia, i són els favorits a endur-se el primer campionat d’aquesta nova era de la disciplina.

El francès de AVF ha marcat el ritme en la primera jornada de lliures d’aquest matí. Dillmann s’ha situat una dècima per davant de Roy Nissany i Matthieu Vaxivière. Aquesta sessió ha començat amb un cel ennuvolat i una mica de boira, que ha anat desapareixent a mesura que passaven les hores. Els 50 minuts s’han desenvolupat sense incidències destacades, pel que els pilots han pogut rodar sense problemes al voltant d’unes 20 voltes, a excepció de Giuseppe Cipriani (Durango Racing), que ha patit alguns problemes.

Yu Kanamaru ha finalitzat en una sorprenent quarta posició, seguit de Pietro Fittipaldi, Egor Orudzhev, Matevos Isaakyan, Beitske Visser, Alfonso Celis i Aurélien Panis tancant els deu primers llocs.

A la segona tanda de lliures, Roy Nissany ha agafat el control d’una sessió amb molts canvis de líder. A més, a falta d’uns vint minuts per al final, un núvol passatger ha descarregat un fugaç xàfec que ha obligat els pilots a entrar a boxes durant una estona. Poc després, amb la pista seca, tots han tornat a sortir a la pista i han rebaixat els cronos.

Nissany ha baixat fins al 1:30.627, set dècimes més ràpid que el temps de Dillmann al matí. Precisament el pilot de AVF ha quedat segon també en la sessió vespertina, deixant el seu temps a tres dècimes del Lotus WSR. Louis Deletraz ha finalitzat tercer després de quedar 12è en els primers lliures, i confirma el seu potencial de cara a la primera classificació de demà.

En quarta posició ha acabat René Binder, seguit de Jack Aitken, Alfonso Celis, Pietro Fittipaldi, Yu Kanamaru, Matevos Isaakyan i tancant el Top 10 Vitor Baptsita.

Demà l’acció començarà de bon matí amb la primera classificació de la Formula V8 3.5 a Barcelona a les 09:30, hora local. A les 13:09 començarà la primera cursa del cap de setmana que decidirà el campió de 2016 d’aquesta categoria.

Resultats dels FP2:

  1. Roy Nissany – Lotus WSR (1:30.627)
  2. Tom Dillmann – AVF (+0.306s)
  3. Louis Delétraz – Fortec Motorsport (+0.573s)
  4. René Binder – Lotus WSR (+0.739s)
  5. Jack Aitken – RP Motorsport (+0.786s)
  6. Alfonso Celis – AVF (+0.856s)
  7. Pietro Fittipaldi – Fortec Motorsport (+0.902s)
  8. Yu Kanamaru – Teo Martin Motorsport (+1.030s)
  9. Matevos Isaakyan – SMP Racing (+1.051s)
  10. Vitor Baptista – RP Motorsport (+1.108s)