Les carreres de Jerez deixen el Campionat del Món Junior de Moto3 obert amb les victòries d’Albert Arenas i Nicolò Bulega.


El Fim Cev Repsol aterrava en el circuit de Jerez de la Frontera amb la possibilitat de proclamar campió de Moto3, però la caiguda d’Aron Canet als entrenaments de divendres ha donat un cop d’efecte al campionat que fa que arribi candent a València.

En la primera carrera, Mir, Arenas i Bulega s’han escapat des de l’inici i han imposat un ritme que cap altre pilot ha estat capaç de seguir. Durant els primers girs semblava que Joan Mir podia escapar-se aprofitant que Albert Arenas i Nicolò Bulega s’avançaven repetidament l’un a l’altre. No obstant això, transcorregut el primer terç de carrera tant l’italià com el gironí donaven caça a Joan Mir i intercanviaven les posicions entre els tres.

Per darrere del grup capdavanter, Bo Bendsneyder afermava la quarta posició en incrementar el seu avantatge respecte al grup que lluitava per la cinquena plaça, on rodaven Lorenzo Dalla Porta, Sena Yamada i Lorenzo Petrarca.

Durant l’últim terç de la prova, semblava que el trio del davant s’estirava amb el pupil de Valentino Rossi al capdavant, però Joan Mir no estava disposat a que això succeís. Després d’uns girs d’infart, el mallorquí aconseguia donar caça a l’italià i disputar-li la posició, encara que la lluita dels dos pilots arribada l’última corba de l’última volta, permetia finalment que Albert Arenas els guanyés la partida avançant-los a la mateixa recta de meta per aconseguir la primera victòria de l’any, deixant a Mir segon i Bulega tercer.

En la segona carrera de la categoria, es repetia el mateix guió amb les posicions de cap. No obstant això, una caiguda de Joan Mir cap a la meitat de la prova feia que la victòria es decidís entre Arenas i Bulega.

Per darrere cinc pilots lluitaven per pujar al podi després de la caiguda del pilot del Machado Leopard Junior, honor que finalment seria per a Lorenzo Dalla Porta, que li guanyava així la partida a Jaume Masià (4t), Tony Arbolino (5è), Yuta Date (6è) i Lorenzo Petrarca (7è).

La victòria de la segona prova de la categoria petita ha estat finalment per Nicolò Bulega, que ha aconseguit ser més fort que Albert Arenas en la fase final, tal com reconeixia el pilot gironí. “No hem acabat de trobar el setting perfecte i això ha fet que Bulega s’hagi escapat unes dècimes en l’última volta. En aquesta fase de la carrera, el més important són els petits detalls i no he estat capaç de retallar-li aquesta distància a l’última frenada” explicava el pilot de Laglisse.

Ara el campionat queda obert de cara a l’última prova que es disputarà a València el proper dia 15. Encara amb 50 punts en joc de les dues curses de Xest, Bulega, Canet, Arenas i Mir tenen opció de guanyar el títol de Campió del Món Junior de Moto3.

Crònica de Jorge González