24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Gran Premi CNC Terranova

Una prova única reservada per a les motos petites més grans

  • Les Derbi Varian, nova categoria dins l’espectacle lliçanenc
  • La prova estrena noves categories i programarà la segona edició de la Cursa d’Enduro infantil, altre cursa pionera

Els propers 5 i 6 de setembre, Lliçà d’Amunt (Barcelona) tornarà a captar tot l’interès del món del motor a dues rodes amb la celebració de la trenta-sisena edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes Gran Premi Terranova. Aquesta prova, mítica al calendari internacional del motor, és única tant pel que fa a la seva durada com a la cilindrada dels vehicles participants, totes motocicletes de no més de 50 cc, fet que ha propiciat la seva posició de referència al sector de la moto en general, on és reconeguda per la seva exigència tècnica i alt nivell resistència exigit tant als pilots com a les seves màquines.

El ritme de les inscripcions a la prova, que van començar l’1 de juny i que estaran obertes fins al pròxim 31 de juliol, fan preveure una edició molt concorreguda, en la que tornaran a participar tant equips nacionals com estrangers. La cursa present con a novetats importants d’aquesta edició, la creació d’una nova categoria, la PromoDerbi, reservada per a Derbis Variant que estiguin sota el reglament particular de la Copa Variant 20105; i la divisió de l’antiga categoria PromoCup 2T, en dos. La primera per a ciclomotors de marxes amb motor de ciclomotor i preparació lliure, i la segona per a les que tinguin tant motor com xassís de ciclomotor. Aquestes noves categories se summen a les ja existents, el Grup 2 per a motocicletes automàtiques de 50 cc, refrigerades per aire, el Grup 3 per a les refrigerades per aigua; i la Green Cup, reservada per a motocicletes elèctriques.

El cap de setmana de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes, del 4 al 6 de setembre, la població de Llicà d’Amunt es transforma en un gran paddok, on tothom treballa i col·labora per l’èxit de la prova. L’activitat màxima és al Pinar de la Riera, on s’adequa cada any el circuit de la cursa, amb un traçat ple de revolts, sotracs i pedres, catalogat com un dels més complicats del món per a aquesta cilindrada de motos; esdevenint un banc de proves i training habitual per a fabricants i pilots de reconegut prestigi, com Aleix Espargaró. Anex al circuit s’habilita una àmplia zona lúdica on es desenvolupen activitats lúdiques i culturals durant els tres dies. La mitja d’assistència aquests darrers anys ha estat de més de 25.000 persones per edició, gairebé el doble del cens de Llicà d’Amunt.

Prèvia a l’apertura d’inscripcions, el pròxim 1 de juny 2015, l’organització de la cursa ja ha fet públic el Reglament d’aquest any que estableix entre altres, Durant els mesos previs a la celebració de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes Gran Premi CNC Terranova, l’organització de la cursa, Grup 24 Hores ha previst diverses activitats de promoció de la prova, així com la seva participació en esdeveniments relacionats amb el motor i la també la cultura. Durant aquest temps, a més, s’acabarà de donar forma a la segona edició de la II Cursa d’Enduro Infantil, una altra prova pionera, dirigida en aquest cas a infants de 6 a 15 anys, als quals es proposen 90 minuts de resistència pel circuit de les 24 Hores.