Niko Kari s’ha estrenat a la Fórmula 3 europea, i en un dels traçats més històrics possibles, a Imola. El finlandès ha lluitat amb Lance Stroll durant tota la cursa fins que ha pogut avançar al canadenc amb una magistral maniobra. Joel Eriksson ha completat el podi en una bona cursa.


A la sortida Lance Stroll va mantenir la primera posició tot i les envestides de Niko Kari per darrere, qui volia posar-se en primera posició tot just començar. Per darrere, Nick Cassidy es va col·locar tercer després d’avançar en els primers metres a George Russell i Anthoine Hubert, veient-se aquest últim també superat per Joel Eriksson.

A tot això el Cotxe de Seguretat va saltar a la pista per primera vegada en aquesta cursa. El motiu va ser la sortida de pista de Pedro Piquet, que va deixar el monoplaça tirat en una de les escapatòries del traçat italià. A la resortida Stroll va mantenir distàncies amb Kari, cosa que no va poder aconseguir fer Russell amb Eriksson, ja que el suec el va superar i va anar a per Cassidy, de qui també es va desfer amb una bona maniobra per col·locar-se en zona de podi.

Però poc va durar la tranquil·litat a Imola, el Cotxe de Seguretat va haver de tornar a saltar a la pista per culpa de l’abandonament de David Beckmann, qui va quedar fora de combat mentre lluitava per la sisena posició amb Hubert i Sette-Camara. Sens dubte, mala sort per a l’alemany que es queda sense uns valuosos punts en aquesta primera cursa. El brasiler patrocinat per Red Bull també va acabar abandonant més tard, igual que Ukyo Sasahara.

Però el moment estrella d’aquesta cursa va arribar en l’última resortida, i és que Niko Kari es va posar entre cella i cella la victòria i es va enganxar a Stroll fins superar-lo en una maniobra al límit que li va permetre portar el control de la cursa. D’aquí fins a la meta va mantenir les distàncies amb Stroll, que finalitza la cursa segon i augmenta el seu avantatge a la general.

Joel Eriksson va tancar el podi per davant de Nick Cassidy, George Russell, Anthoine Hubert, Guanyu Zhou, Ralf Arun, Ben Barnicoat i Mikkel Jensen completant el Top 10.