Jazeman Jaafar ha aconseguit la seva primera pole position a les World Series by Renault i l’ha aconseguit en l’únic traçat urbà del calendari, a Monte Carlo. El jove de Mercedes ha contribuït al doblet de Fortec a la primera fila de sortida amb Rowland segon. Vaxivière ha estat tercer.


Com cada any, els pilots i equips de la Fórmula Renault 3.5 Series havien de matinar per anar des del club de tennis de Mònaco a la pista per disputar la classificació. Una classificació la qual es dividia en dos grups de 25 minuts cada un.

En el Grup A, Oliver Rowland (Fortec Motorsports) començava al capdavant de la classificació amb un 1:29.669, just per davant de Nyck de Vries (Dams), Tio Ellinas (Strakka Racing) i Meindert Van Buuren (Lotus).

Rowland seguiria millorant els seus temps en el liderat abans de que Armand (Pons Racing) patís un greu accident a la sortida del túnel.  10 minuts més tard, l’activitat tornava a pista.

Pietro Fantin (International Draco Racing) interrompia per uns moments el primer lloc de Rowland que, contraatacaria amb tres voltes ràpides que el feien com el més ràpid de la sessió.

A continuació era el torn per el Grup B. Egor Orudzhev (Arden Motorsport) ha començat liderant la sessió però per poc tems, Jazeman Jaafar (Fortec Motorsports) es situava en primer lloc amb un 1:24.742. Mentrestant, Roy Nissany (Tech 1 Racing) patia un toc al revolt Loews i deixava trossos d’aleró a la pista.

Jaafar liderava fins al final, però Dean Stoneman (Dams) volia la pole position també, i aconseguia situar-se líder a falta de 3 minuts. Però Jaafar contraatacava amb un temps 1 segon més ràpid que el britànic que a més a més, era més ràpid que el de Rowland, fet que la volta de 1:23.425 li dóna la pole position per a la cursa de demà.

Top10: Jaafar, Rowland, Vaxivière, Ellinas, Stoneman, Fantin, Dillmann, De Vries, Orudzhev i Malja.