Callum Ilott s’ha endut la victòria en la primera cursa de la FIA Formula 3 Europea al circuit austríac del Red Bull Ring. El britànic s’ha endut una victòria després d’una cursa amb accidents, banderes vermelles i avançaments. Lance Stroll i Maximilian Günther completen el podi.


Dia important avui a Spielberg per a la FIA F3 EC. Callum Ilott (Van Amersfooort Racing) sortia des de la pole position després de veure com altres pilots rebien penalitzacions per no respectar els límits de la pista.

A la sortida Ilott mantenia el primer lloc però Günther (Prema Powerteam) aconseguia una molt bona tracció i s’ubicava en paral·lel amb el ex de Red Bull qui aconseguia el interior del revolt 2. Ilott, agressiu en la frenada aconseguia el primer lloc i superava a Günther qui es veia superat per Stroll (Prema Powerteam).

Al darrere, Ben Barnicoat (Hitech GP) qui s’havia ubicat quart, enviava a norris la seva cursa després d’una passada de frenada en el mateix revolt 2. El britànic finalment aconseguia acabar desè. Jensen (kfzteile24 Mücke Motorsport) era qui aconseguia aquesta posició que ja no deixaria fins al final.

Però el cotxe de seguretat va haver d’aparèixer degut a un accident entre Maini (Threebond with T-sport), Tveter (Carlin) i Weiron Tan (Carlin). Maini va tocar a Tveter a la frenada del revolt 2, el nord-americà va envirollar i en conseqüència, Maini va frenar de cop. Sense poder evitar el toc Tan va impactar contra Maini, provocant el cotxe de seguretat.

Quan va tornar la bandera verda, vam poder veure com George Russell (Hitech GP) aconseguia superar a Nick Cassidy (Prema Powerteam) pel cinquè lloc definitiu. Al darrere David Beckmann (kzteile24 Mücke Motorsport) que sortia tretzè, rodaria en la setena posició intentant mantenir el ritme del Prema.

EL alemany ha estat el millor debutant de la cursa, per davant de Harrison Newey (Van Amersfoort Racing) – vuitè, i Ralf Aron (Prema Powerteam) – novè.

La cursa va acabar uns minuts abans del previst degut a un impactant accident entre Tveter, Li (Carlin) i Piquet (Van Amersfoort Racing). Tveter es va sortir de pista al revolt Pirelli però es va poder reincorporar de seguida a pista però a molt poca velocitat. El pilot sense experiència al karting, va deixar un núvol de terra que el seu company Peter Li no va poder veure, impactant contra Tveter a alta velocitat, fent que el cotxe donés una volta de 360 graus al aire.

Li ha estat traslladat al hospital de Graz, mentre Tveter ha patit alguna lesió lleu però encara no té permís per competir aquest migdia. Pel que fa a Piquet, ha pogut sortir sa i estalvi, només amb mareigs.

La propera cursa de la FIA F3 EC es disputarà aquest migdia a les 14:30, amb el líder del campionat Lance Stroll des de la pole posiiton.