Després d’una tercera cursa plena d’avançaments, Callum Ilott aconsegueix la victòria sobre el traçat italià de Monza. Al seu costat, Norris i Günther l’han acompanyat al podi.


Els semàfors vermells s’apagaven i es donava inici a l’última cursa del cap de setmana de F3 a Monza. Callum Ilott prenia la davantera amb Zhou per darrere d’ell. Lando Norris es va col·locar en tercera posició per davant de Günther i Eriksson, mentre Dennis i Hughes es veien obligats a abandonar.

Després de gairebé 10 minuts, Norris s’acostava perillosament a Zhou, i el va atacar diverses vegades fins que, al final, el britànic es va alçar amb la segona posició avançant-lo per l’interior.

Per darrere, Daruvala i Soori mantenien una lluita per la tretzena posició, que va acabar amb Soori fora de cursa. A la mateixa vegada, Eriksson s’acostava a Zhou i intentava guanyar-li la tercera posició. Tot i així, el suec també estava sent perseguit per Günther.

D’altra banda, arribant ja a l’equador de la cursa, Mawson va perdre la seva onzena posició a favor de Sato alhora que Eriksson començava el seu atac a Zhou. El de Motopark el va avançar per fer-se amb la tercera posició, i Günther va aprofitar el moviment per avançar a Zhou i deixar així al seu company d’equip en cinquè lloc.

A falta de 15 minuts per al final de la cursa, Ilott seguia dominant amb certa comoditat, ja que tenia poc més d’1 segon de marge respecte a Norris. Eriksson ocupava la tercera posició mentre Günther, Zhou, Aron, Habsburg, Piquet, Schumacher i Mazepin tancaven el Top10.

Zhou va perdre posició amb Aron i després amb Habsburg mentre Günther s’alçava amb la tercera posició, desbancant momentàniament a Eriksson del podi.

A poc menys de 10 minuts per finalitzar la cursa, Aron va avançar a Habsburg a la parabòlica al mateix temps que Zhou va perdre posició amb Piquet i Schumacher.

Amb 3 minuts restants, 8 pilots estaven implicats en la lluita per la sisena posició, la qual defensava Ralf Aron, encara que aviat el van superar Schumacher, Piquet i Zhou, tot i que li va poder tornar la jugada al xinès de Prema i aquest va perdre posició amb Daruvala.

El cronòmetre arribava a zero i els pilots encaraven l’última volta. A la primera chicanne, Mawson va tenir un toc amb Sato i va haver d’abandonar ja que la part del davant del seu monoplaça va quedar destrossada.

Després de 20 voltes, va caure la bandera a quadres i Ilott es va fer amb la victòria de la tercera cursa de la F3 a Monza. Norris va acabar segon, per davant de Günther. Tot seguit van creuar la línia d’arribada Eriksson, Habsburg, Schumacher, Piquet, Aron, Daruvala i Zhou, qui tancava el Top10.