Sacha Fenestraz comença marcant territori en la final de la Formula Renault que es disputa al circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot de Kaufmann, ha superat al seu rival Will Palmer en els primers lliures, mentre Verschoor ha completat els tres primers llocs.

Després d’una hora i 45 minuts de retard per culpa de la boira baixa, l’Eurocup Formula Renault 2.0 iniciava la primera sessió d’entrenaments lliures en que els pilots de l’equip campió, R-ace GP, de seguida han sortit a l’atac.

Max Defourny començava encapçalant la classificació als primers minuts seguit de Will Palmer i Max Fewtrell (Tech 1 Racing).  Però qui si no com el líder del campionat, Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) per aturar el domini dels R-ace GP pujant al primer lloc poc abans de meitat de sessió.

El pilot franco-argentí finalitzava a final de sessió per davant del seu únic rival en el campionat, Will Palmer (R-ace GP) que s’ha quedat a una dècima. Per darrera els han precedit Richard Verschoor (MP Motorsport) i Fewtrell, jove pilot de Renault.

Defourny ha estat cinquè, seguit de Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) i el nou jove pilot de la Ferrari Driver Academy, Robert Shwartzman (R-ace GP).

Completen els 10 primers llocs els joves pilots de Red Bull, Neil Verhagen (MP Motorsport) i Dan Ticktum (Arden Motorsport) juntament amb Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) qui s’ha sortit de pista al revolt 4, provocant la finalització de la sessió abans de temps.