En el South Garda Karting (Lonato, Itàlia) després d’una temporada molt moguda el nostre enviat especial de Karting, Arnau Viñals, queda per entrevistar a Gerard Cebrián, el nou campió d’Espanya de Karting en la categoria KZ2.

El pilot català que porta competint a la categoría KZ2 des de 2014, enguany ha pogut mostrar el seu gran talent amb grans actuacions a nivell europeu i nacional.

Arnau Viñals: Com definiries la teva temporada 2018?

Gerard Cebrián: Ha estat una temporada realment bona, no hem aconseguit tot el que volíem, però l’objectiu principal era el campionat d’Espanya i el vam aconseguir. Vam arribar a Chiva que ja gairebé el teníem i al final vam guanyar. Després, al mundial, també va anar molt bé i gairebé acabo al Top 10. A l’europeu sí que no va anar com esperàvem, però vam demostrar que teníem velocitat per estar al davant.

Quin ha estat el teu millor moment aquest any?

“No sé si em quedaria amb el cap de setmana de Recas o amb el mundial de KZ2 a Genk. Allà a Genk vaig quedar vuitè a la classificació d’un total de 115 pilots, un fet realment molt complicat, ja que tots els pilots estàvem a menys d’una dècima. També em quedo amb Recas, perquè durant tot el cap de setmana estava a mitja dècima de’n Pedro Hiltbrand i els altres estaven a 3-4 dècimes per darrere però vaig aconseguir guanyar-lo a la final. Guanyar al Pedro no és guanyar a qualsevol.”

Copyright: Arnau Viñals // FormulaRapida.net
Cebrián en el moment de proclamar-se campió d’Espanya de KZ2 2018 amb els familiars de fons

Segueixes preferint córrer en sec que en mullat?

“Sí, de moment prefereixo en sec.”

Quin ha estat el pitjor moment de la temporada?

“Doncs no sé si el campionat d’Europa a Lonato o a Salbris. A Lonato per culpa d’uns errors tècnics em vaig quedar fora de la final i a Salbris no teníem velocitat. Però tampoc va ser tot un desastre, van haver-hi coses positives.”

Com es treballa amb CRG oficial? I com t’adaptes després, a Espanya, a un equip més petit com Faluga?

“A CRG oficial encara no estem del tot dins l’equip, per què estan per una banda els pilots oficials i després nosaltres. Però realment tenim bons motors i material de primera, també a Faluga. A CRG contem amb el suport d’altres pilots i més experiència amb els mecànics. Igualment tot ens ajuda.”

Et definiries més com un pilot de ‘qualy’ o de cursa?

“De cursa, clarament. Aquest any potser ha estat 50% i 50%, però fins aquest any de cursa totalment. Abans podia fer el vuitè a la crono i a la cursa està segon o tercer.”

Copyright: Arnau Viñals // FormulaRapida.net
Cebrián al Trofeo delle Industrie, un dels moments més complicats del seu excel·lent 2018

Quin serà el teu calendari per l’any vinent?

“Encara no ho sabem. Suposo que serà similar al d’aquest any: Campionat d’Espanya, Campionat d’Europa i Mundial. Suposo que també farem alguna carrera del WSK o del DKM, però encara no hi ha res segur.”

En Pedro Hiltbrand diu que el 2019 estarà competint en el Campionat d’Espanya tot l’any. Serà més difícil defensar el títol?

“És un pilot més. Intentaré guanyar-lo a cada cursa i divertir-me. Tinc molta confiança però, si no guanyo jo, vull que guanyi ell. Intentaré guanyar-lo sempre, però no em poso pressió i si no puc tampoc passarà res.”

El teu germà es juga el campionat del CER aquest any, com el veus?

“Sí, el meu germà estarà al CER de Montmeló l’11 de novembre. Està un punt per darrere, té 10 segons de hàndicap menys que el primer i això el pot ajudar. Està bé per guanyar-lo i no es posa nerviós, així que crec que pot aconseguir-ho.”

I tu, per quan els GT’s? O el TCR?

“A mi els cotxes no m’acaben d’agradar. El karting és el que m’agrada. He provat cotxes, he fet els 500 quilòmetres [d’Alcanyís], una carrera de la Clio Cup… Però m’agrada més el karting. Tot és més real. De moment em mantindré al karting i si d’aquí uns anys correm el meu germà i jo el CER junts tampoc estaria malament.”

Copyright: Arnau Viñals // FormulaRapida.net
Cebrián guanyant a Recas contra Pedro Hiltbrand

Ets un pilot tot terreny. Tant et podem trobar en circuits internacionals però també en llocs com el Formula Catalunya… Estàs tot el dia amb el kart?

“El Fórmula Catalunya m’ha vist créixer des de petit i sempre que hi ha alguna carrera i no em coincideix, hi passo, entreno i fins i tot, si puc córrer, ho faig. M’agrada molt i m’ho passo bé, així que sempre que pugui hi aniré a córrer.”

Què fa Gerard Cebrián fora dels circuits?

“Universitat, estudiar, jugar a futbol amb els amics…Faig la carrera d’ADE i dret, dos carreres, i s’ha d’estudiar per què és difícil. Estic a tercer i quan acabi quart ja estaré.”

Què ha fallat exactament aquest cap de setmana [durant el Trofeo delle Industrie]?

“No ho sabem realment. Suposo que si hem provat el xassís de dalt, a baix, tot diferent…al final penso que el problema potser he estat jo. En sec també ens faltava velocitat, sabíem que la teníem però no ens coincidien unes voltes seguides per anar ràpid i en aigua també ens ha faltat molt. No hem aconseguit que tot ens quadrés i hem estat allà al darrere.”

Parlem ara dels formats dels caps de setmana de karting. A Espanya tenim dos carreres que valen igual, al Trofeo delle Industrie hi ha repesca, al Mundial i l’europeu va per finals… Tu quin sistema prefereixes?

“Jo prefereixo classificatòries i directes a la final. Sense Pre-Final ni repesques ni Final 1 i 2 i que surti un guanyador de tot el cap de setmana com al mundial i a l’europeu. A mi no m’agrada que hi hagin dos guanyadors en un cap de setmana. Prefereixo un guanyador i punt, però cada campionat ho fa a la seva manera i com creuen que és millor.”

Quin és el teu circuit preferit?

“Tinc més d’un. Le Mans, Alcanyís, Genk…”

A Le Mans t’animaries a fer les 24 hores de karting?

Sí, però necessites una estructura d’equip molt important. A CRG ja tenen quatre pilots oficials i és complicat.

Podeu llegir més sobre Gerard Cebrián fent click aquí.

SOBRE FORMULA RÀPIDA

Formula Ràpida és una empresa innovadora dintre el sector de la comunicació del món del motor. La seva missió és donar a conèixer als joves pilots, especialment als del kàrting. Informa’t de com pots donar-te a conèixer gràcies a nosaltres enviant un mail a: formularapida@formularapida.net