El fundador del FIA Formula E Championship, Alejandro Agag, creu que el complex sistema tributari ha estat la raó principal que ha evitat l’arribada a la Índia de la sèrie elèctrica.

L’únic equip indi de la Formula E, el Mahindra Racing, porta temps insistint en introduir al calendari una carrera a la Índia i fins i tot va organitzar un show amb la presència de diverses personalitats al circuit internacional de Buddh fa uns anys.

Es va especular amb la possibilitat d’organitzar una carrera a Delhi, no en el circuit de Formula 1, sinó en un circuit urbà dissenyat específicament per a la sèrie elèctrica. També es van tenir en compte altres ciutats com Bangalore, Chennai, Mumbay i Hyderabad.

Mahindra va llançar fins i tot un concurs per a què els aficionats dissenyessin el traçat del circuit pels carrers de Delhi. No obstant, les negociacions van entrar en punt mort fa mesos i Alejandro Agag culpa ara la pressió fiscal de la Índia de la no arribada de la Formula E al país.

Segons Agag, els problemes fiscals ja van fer que la Formula 1 renunciés a tornar a la Índia quan encara li quedaven dos anys de contracte. “La nostra principal preocupació són els impostos. Hem estat investigant molt i sabem el que va passar amb la Formula 1. Ara mateix és molt arriscat un nou projecte a la Índia. Les autoritats fiscals volen gravar-ho tot i en aquests moments són molt agressives” va declarar l’empresari madrileny.

Els impostos van ser la raó principal per la qual la Formula 1 va decidir no continuar a la Índia. Ens agradaria tenir seguretat fiscal abans de tornar a parlar de la Índia. Encara que ens encantaria i tenim tres possibilitats damunt la taula: Bangalore, Delhi i Mumbay. Són llocs ideals per a carreres urbanes. Tenim un gran patrocinador com Mahindra i Sony Pictures Networks està preparada per a la retransmissió. Només ens falta la seguretat fiscal que necessitem”, va afegir.