El Circuit de Barcelona-Catalunya va celebrar diumenge amb gran èxit la primera edició del Gran Premi Fundació Isidre Esteve. Centenars de persones van assistir a aquesta festa solidària que pretén donar a conèixer la tasca realitzada per la institució que lidera el pilot dakarià amb l’objectiu de fomentar la unió de les persones a través de l’esport i els seus valors, independentment de les seves capacitats físiques. Al costat d’Isidre Esteve, van participar en la iniciativa un gran nombre d’esportistes d’elit i personatges coneguts que van formar equip amb persones amb alguna discapacitat.

El plat fort del Gran Premi FIE va ser una cursa de relleus sobre el traçat català en handbike o bicicleta entre equips formats per col·laboradors i amics de la Fundació. Es van veure multitud de cares conegudes, com la del base dels Utah Jazz Ricky Rubio, els dakarians Laia Sanz, Iván Cervantes, Gerard Farrés o Joan Pedrer, l’expilot de MotoGP Carles Checa, l’exciclista professional Melcior Mauri o l’humorista Pep Plaza, entre d’altres.

L’equip guanyador va ser el format per Marc Subirón, Xavier Caballoll i Albert Campabadal. La segona posició va ser per al trident compost per Gerard Farrés, Joan Parès i Anna García. Van completar el podi Isidre Esteve, Iván Cervantes i Pau Jorba.

Mentre es disputava la cursa, es va habilitar una zona infantil denominada “posa’t en la seva pell”, en la qual, a través de l’esport i la diversió, els més petits van tenir l’ocasió de conèixer de primera mà la dificultat de desembolicar-se amb alguna discapacitat física. Pensant en ells, es van organitzar diverses activitats com un eslàlom en cadira de rodes o partits de goalball i de volei asseguts. D’aquesta forma tan original, els joves van poder experimentar el que suposa ser invident o anar en cadira de rodes.

Els assistents al Gran Premi FIE també van tenir la possibilitat de realitzar una volta al traçat amb el seu propi cotxe o conèixer per dins les instal·lacions en una visita guiada per espais normalment tancats al públic. El pit-lane del Circuit va oferir un aspecte inusual, on es van succeir actuacions musicals a càrrec de Batokatú d’Oliana i la Bandarra Street Orkestra.

El colofó va ser un sopar de gala a la recta principal del Circuit, a càrrec del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental. El gairebé mig miler d’assistents a aquest acte solidari van poder gaudir de l’actuació del popular humorista i imitador Pep Plaza, com a divertit fermall d’or al Gran Premi FIE.

Isidre Esteve va qualificar la festa com “un somni que mai vaig imaginar i que hagués estat impossible sense els nostres col·laboradors”. El dakarià va destacar el paper de la directora de la Fundació Lídia Guerrero i va recordar que “el que perseguim és ajudar a persones amb discapacitat a través de l’esport i sempre amb activitats inclusives, que aconsegueixin unir a la gent, en lloc de separar-la”.