Malgrat sortir des de la pole, Tom Dillmann ha tingut grans dificultats per aconseguir el triomf a l’Hungaroring, on les condicions de pluja extrema han deixat una segona cursa d’allò més interessant. Roy Nissany ha estat a punt de treure-li el triomf però finalment s’ha hagut de conformar amb la segona posició, davant de Aurelien Panis.


Tal com va passar aquest matí a la tercera cursa de la FIA Fórmula 3 Europea, la segona màniga de curses de la Fórmula 3.5 V8 va començar darrere del Cotxe de Seguretat a causa de la gran quantitat d’aigua en pista per les fortes pluges a la zona. Després de quatre voltes, la bandera verda va assenyalar l’inici de la cursa i van començar les hostilitats. En primer lloc, Roy Nissany es va sortir de pista quan anava segon, mentre que a continuació Deletraz xocava mentre intentava mantenir la posició amb Panis.

Les condicions eren precàries i complicaven la vida als pilots. Binder i Alfonso Celis també es sortien de pista en aquesta primera volta sense Cotxe de Seguretat. A tot això, el poleman Tom Dillmann cedia el liderat després de sortir-se també de pista, regalant-li la primera posició a Matthieu Vaxivière, que liderava davant del mateix Dillmann, de Panis, Fittipaldi i Cecotto. A la sisena volta de cursa començaven els pit stops i Dillmann, Panis i Deletraz paraven a box.

A mesura que passaven els minuts es veia que l’adherència de la pista era mínima, provocant la virolla del Teo Martin de Yu Kanamaru. Tot seguit tornava aparèixer el Cotxe de Seguretat a causa de l’aturada enmig de la pista del RP Motorsport de Vitor Baptista, una situació que trastocava els plans dels pilots punters com Vaxivière, Cecotto, Fittipaldi, Orudzhev i Binder, que encara no havien fet el pit stop. En canvi, si que beneficiava i molt als que l’havien realitzat ja.

El Cotxe de Seguretat es va tornar a boxes a falta de quinze minuts pel final de la prova i van tornar a complicar les coses en aquest desenllaç. Orudzhev es va sortir de pista al primer revolt, mentre que Dillmann superava Panis per recuperar el lideratge provisional. Just en aquest instant, també abandonava Isaakyan, que provocava una bandera groga determinant per a alguns pilots de capdavant, que entraven per primera vegada i deixaven a Dillmann una altra vegada amb el liderat just davant de Panis, Nissany i Deletraz.

Seguidament, Nissany va començar a pressionar Panis per la segona posició, i gràcies a la mala adherència en sortir de la xicana per part del pilot francès, l’israelià del Lotus es posava segon i s’encaminava cap al liderat a bon ritme en aquestes condicions. Per darrere, Deletraz també es tirava a sobre de Panis a la recerca del podi. A tot això, cal esmentar l’accident de Giusseppe Cipriani i la sisena posició que aconseguia Vaxivière, que començava a retallar la distància amb Kanamaru cada volta per atrapar-lo en la cinquena plaça.

La lluita per la victòria continuava i després de diverses voltes ràpides Roy Nissany arribava a Tom Dillamann. Finalment, el pilot de Lotus es quedava sense triomf per falta de temps per avançar el britànic, que a gràcies a això aconseguia la seva primera victòria en aquesta categoria.

Així doncs la victòria cau en mans de Dillmann i el podi l’acaben de tancar Nissany i Panis, deixant fora dels tres primers a Deletraz. La zona de punts l’ha acabat de completar Vaxivière, Cecotto, Binder, Fittipaldi, Orudzhev i Kanamaru, aquest últim rodava en cinquena posició però a dos revolts del final cometia un error que li feia perdre cinc posicions.

En el campionat general Dillmann se’n va líder amb un matalàs de distància de 14 punts sobre els dos grans perseguidors de l’anglès, Louis Deletraz i Aurelien Panis, tots dos amb 62 punts.

Resultats: 1 Dillmann 2 Nissany 3 Panis 4 Deletraz 5 Vaxivière juny Cecotto 7 Binder 8 Fittipaldi 9 Orudzhev 10 Kanamaru