Avui divendres, l’Eurocup Fórmula Renault 2.0 tornava al Red Bull Ring per primera vegada des de 2013. Jehan Daruvala (Josef Kaufmann Racing) va dominar els tests col·lectius al recentment reasfaltat traçat i va superar el rècord de volta amb un temps de 1.28.615, que va aconseguir a la tarda. El membre de l’Acadèmia Sàhara Force India va acabar per davant de Max Defourny (R-ace GP) i Harrison Scott (AVF by Adrián Vallés). Alexey Korneev (JD Motorsport), quart, va ser el més ràpid dels rookies.

Els pilots de l’Eurocup Fórmula Renault 2.0 van tenir dues sessions de tests col·lectius per trobar les seves marques al Red Bull Ring per a la classificació i les carreres de l’esdeveniment austríac.

Daruvala primer líder

El Tech 1 Racing va ser el primer a sortir i aviat va marcar els temps més ràpids fins que Alexey Korneev, Lando Norris (Josef Kaufmann Racing), Vasily Romanov (Fortec Motorsports) i Ferdinand Habsburg (Fortec Motosports) van començar a lluitar per la primera posició. Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing) va contraatacar a la meitat de la sessió i Jehan Deruvala va donar l’empenta final a vuit minuts per acabar la sessió.

Malgrat els esforços de Max Defourny (R-ace GP) i Lando Norris, Jehan Daruvala va ser líder amb un 1.28.890 per davant del pilot britànic i de Harrison Scott. Defourny i Boccolacci van completar el top5.

Daruvala es manté al capdavant

La tarda va començar calenta i Max Defourny es va col·locar per davant després d’una interrupció provocada per Gabriel Aubry (Tech 1 Racing). Quan la sessió es va reprendre, Lando Norris va prendre la davantera malgrat els intents de Defourny i Harrison Scott.

Els pilots van muntar rodes fresques per als últims quinze minuts i van millorar el ritme. Defourny va ser el primer a millorar, seguit per Jehan Daruvala i Harrison Scott. L’indi va ser el més ràpid amb una volta en 1.28.615, seguit de Defourny, Scott, Alexey Korneev i Dorian Boccolacci.

Declaracions:

Jehan Daruvala:

“He deixat enrere Monza. Teníem la velocitat durant tot el cap de setmana però vam tenir mala sort. L’equip va realitzar un gran treball per arreglar el cotxe i tornar aquí més forts. Em vaig sentir còmode ràpidament pel que vaig anar al límit des de la primera volta. Comparat amb l’any passat, la pista és una mica diferent, però és fantàstic conduir ja que hi ha més adherència i menys sots. Ara ho faré el millor possible per guanyar aquí demà.”

Alexey Korneev:

“El dia ha anat molt bé. Ràpidament em vaig sentir còmode ja que vam fer molts tests a l’hivern a aquesta pista. La primera sessió no va anar tan bé, però vam trobar bons set-ups per a la tarda. Encara que no tinc un objectiu específic, espero continuar pel mateix camí. Crec que podríem tenir el mateix top5 tot el cap de setmana. Depèn de mi fer tot el que pugui per mantenir-me aquí.”

Ferdinand Habsburg:

“Esperava molt del meu cap de setmana a casa. Treballem molt dur per ser ràpids aquí, però avui va ser difícil per diverses qüestions. Tot i així, estem preparats per demà al matí. El circuit és fantàstic i la pista t’ajuda a escalfar les rodes més ràpid. Has de intentar trobar el límit a cada instant amb els nous vorades. És bo ja que significa que ningú té un avantatge sobre els seus rivals.”