Dan Ticktum s’ha fet amb la victòria en la carrera classificatòria del dissabte del MacauGP. La jove promesa de l’equip Red Bull ha demostrat ser un dels favorits del cap de setmana i és que Joel Eriksson i Callum Ilott no han pogut fer-li ombra més enllà de la primera volta.

Jornada de dissabte en el mític traçat de Macau i després de dos dies d’entrenaments i sessions classificatòries, el MacauGP donava començament amb la carrera classificatòria que deixaria a un sole ‘poleman’ per a la carrera més important de la temporada, la del diumenge.

Daniel Ticktum sortia des de la ‘pole position’ després d’una volta estratosfèrica en la Q2. El pilot britànic busca fer-se amb el seu segon MacauGP consecutiu i para això necessitava fer un bon paper en la carrera del dissabte.

S’apagaven els semàfors en el traçat de l’antiga colònia portuguesa i donava començament el MacauGP 2018. La jove promesa de Red Bull sortia molt bé, però no aconseguiria mantenir la primera plaça en arribar al primer gir, Callum Ilott li robava la cartera i es posava al capdavant.

Ticktum, segon, seguia de prop al pilot de Carlin, mentre per darrere Sakaguchi s’anava contra les proteccions i era el primer a abandonar la carrera que decidia la graella de sortida del diumenge.

Ilott mantenia la primera posició, però un Ticktum molt actiu es posava la roba de treball i li robava el liderat en la segona volta. Sacha Fenestraz es mantenia a la tercera plaça, per davant de Joel Eriksson, Guanyu Zhou, Hughes, Schumacher, Armstrong, Sato i Palou que tancaven les 10 primeres posicions.

Els murs estaven a prop, la lluita es posava cada vegada més intensa i les banderes grogues onejaven pel traçat nipó després que un gos es colés en el circuit per disputar també el MacauGP.

Amb les ‘full course yellow’ en actiu, Ticktum guanyava temps davant d’un Callum Ilott que no li perdia la cara a la carrera. Sacha Fenestraz es mantenia amb el bronze.

Les banderes no eren suficient i donaven pas al primer ‘Safety Car’ del dia. Amb una volta de cotxe de seguretat i el gos fora de perill, es reprenia de nou la ‘Qualifying race’ del MacauGP amb Ticktum obrint lloc, Eriksson passant a Fenestraz i mostrant el morro a Ilott.

El pilot suec no oblida com se li va escapar la victòria la passada temporada i vol tornar a lluitar per la victòria un any més. El que semblava desaparegut era Mick Schumacher. El ‘little kaiser’ estava encaixonat en la setena posició, per darrere d’un Hughes que demostrava més experiència que l’alemany.

Es passava la frontera de la meitat de la carrera i Joel Eriksson es tornava a mostrar davant d’un Ilott que no podia parar la progressió del suec. El pilot de Motopark es posava en segona posició i anava de cara a un Ticktum que ja hi havia obert més d’un segon de diferència.

Amb les primeres posicions estabilitzades, la lluita es trobava entre Marcus Armstrong i Juri Vips per la novena plaça. El pilot de Prema es defensava amb ungles i dents, mentre el de Motopark intentava robar-li la cartera i ho aconseguiria a tres voltes per al final.

Les últimes voltes deixaven a tothom en el seu lloc i Daniel Ticktum es feia amb la ‘pole position’ del cap de setmana més especial de la temporada. Joel Eriksson sortia en segona posició, per davant d’Ilott, Fenestraz, Hughes, Schumacher, Vips, Armstrong, Aron i Shvartzman que tancaven les 10 primeres posicions.

Sorprèn el mal paper del petit ‘kaiser’ que no ha sabut com superar les adversitats i passar a un Hughes que no s’ha sentit massa pressionat.

No obstant això, els resultats que realment valen són els de el diumenge i en aquesta carrera pot passar de tot. El que sí és segur és que Dan Ticktum sortirà des de la primera posició i es fa amb el paper de favorit del cap de setmana.