FORMULARAPIDA.NET us porta aquesta vegada l’anàlisi d’una categoria on un dels seus pilots competiran l’any que ve a la Fórmula 1, es tracta de la FIA Fórmula 3 Europea de la mà d’ARNAU VIÑALS. Joves pilots, molt talent i moltes curses, això és la Fórmula 3.

Ocon imparable

Tot i ser un debutant i tot i començar el campionat en un circuit desconegut per a ell, Silverstone, el campionat va començar molt bé per Ocon qui mai va deixar el primer lloc del campionat de pilots. 14 pole positions, 9 victòries i 12 podis ho diu tot d’aquest talent francès que no va destacar gaire durant la pre-temporada.

FIA Formula 3 European Championship, round 10, race 3, Imola (ITA)
Copyright: FIAF3

La constància ha estat la clau per a ell, però hem vist que té factors pendents a millorar com les sortides on aquest any ha perdut molts llocs. A favor seu, no ha estat gaire agressiu, fet que pot ser valorat o no. Valorat en el sentit d’acabar la cursa. No valorat en el sentit de perdre alguna victòria important –com la del Gran Premi de Pau, o no protagonitzar grans remuntades.

Verstappen el talent immediat

Ningú o pocs s’ho podien esperar. Max Verstappen va escollir la Fórmula 3 com a antesala a la Fórmula 1 després de vindre del kàrting. 7 pole positions, 10 victòries i 6 podis; ningú en el seu primer any en monoplaces aconsegueix resultats tant exitosos – a més de ser el pilot amb més victòries aquest any a la categoria.

El principal problema de Verstappen és que en gairebé cada cap de setmana ha hagut d’abandonar una cursa, això no l’ha ajudat gens, tot i estar tot l’any a l’ombra d’Esteban Ocon, fent que aquest problema no el deixés aconseguir el subcampionat. La seva constància en els punts ha estat clau, però Verstappen és un home que ha hagut de ser agressiu per remuntar posicions i que això l’ha deixat fóra de combat en vàries ocasions, però també l’ha ajudat a guanyar més curses. La primera va ser a Hockenheim, però és que el neerlandès va aconseguir una ratxa de 6 victòries consecutives, en les rondes de Spa-Francorchamps i Norisring, tot i córrer per primer cop en el traçat.

El seu talent innat és mereixedor de la plaça que ha aconseguit a la Fórmula 1, encara que pequi d’experiència.

Els veterans constants

Potser s’esperava més victòries aquest any per part de Tom Blomqvist, o Lucas Auer o, sobretot, Félix Rosenqvist.

FIA Formula 3 European Championship, round 4, race 1, Hungaroring (HUN)

En el seu 3r any, Blomqvist ha aconseguit un bon resultat final del campionat gràcies a  les 6 victòries, 6 poles i 10 podis que ha aconseguit en un any on o ha anat molt bé o ha anat bé. Realment el segon lloc de Blomqvist és merescut, i el de Cambridge amb 21 anys, competirà el 2015 segurament amb Carlin a la Fórmula Renault 3.5 Series.

El canvi d’equip de Prema a Mücke era per convertir-se en líder del equip, cosa que ha fet. Després de lluitar per el títol al principi d’any, Auer no ha aconseguit massa efectivitat aquest any tot i ser regular. 1 pole position, 3 victòries i 10 podis és poc, per un dels que havia de ser els preferits al títol.

Però qui ha decebut i molt ha estat Rosenqvist que enguany només ha fet 1 victòria, 1 podi i 1 pole position; resultats realment nefastos després de lluitar tot el 2013 amb Raffaele Marciello per endur-se el campionat.

Jordan King també pot estar inclòs en aquest titular. El de Carlin era un dels preferits en el seu segon any a la categoria, però no ha pogut aconseguir cap victòria. 7 podis és el més destacable d’enguany en una categoria que l’ha vist créixer com a pilot.

A tenir en compte

Hi ha pilots que tot i no estar en la lluita, han destacat per el seu nivell i/o progressió aquest any a la categoria. Aquests pilots són Fuoco, Giovinazzi, Dennis, Latifi, Menezes i Ferruci.

Dennis ha fet errors inexplicables però és un candidat al títol per a l’any que ve; la seva progressió es bona.

Giovinazzi ha fet un gran any de menys a més, on ha aconseguit victòries i on ha mostrat el seu talent; el proper pas hauria de ser la GP3 Series o la Fórmula Renault 3.5 Series.

Latifi tot i no guanyar cap cursa, ja ha vist que ha tingut una important millora en resultats que ha pogut comprovar al disputar 6 curses a la Fórmula Renault 3.5 Series, categoria on segurament romandrà el 2015.

Menezes no sempre ha estat als punts però, aquest nord-americà l’any que ve pot fer grans coses a la categoria després d’haver vist el seu gran talent en la ronda de Bèlgica on va fer una pole position i un podi.

Ferrucci, jove, molt jove, el seu canvi d’equip, de Eurointernational a Fortec Motorsports, l’ajudarà a adquirir bons coneixements de cara el 2015 on serà algú a tenir en compte.