Alfa Romeo abandonarà Sauber al final de la present campanya, però seguirà a la Fórmula 1 l’any vinent: posarà nom als motors Ferrari de Haas

Alfa Romeo seguirà a la Fórmula 1 més enllà de la present temporada. La marca italiana va confirmar que finalitzaria el seu acord amb Sauber, que es remunta a novembre de 2017, una vegada conclogui aquest 2023 pel fet que els suïssos ja tenen el seu futur assegurat en la màxima categoria de l’automobilisme de la mà d’Audi.

Aquesta associació es va fer a petició del llavors president Sergio Marchionne per a intentar enfortir l’esperit esportiu d’Alfa Romeo i va resultar ser un èxit en l’àmbit de visibilitat sense l’enorme inversió que hauria requerit formar part de la Fórmula 1 amb un equip propi.

Imagen
Copyright: Alfa Romeo F1 Team Stake

Per això, des que es va confirmar el seu divorci, la cúpula directiva d’Alfa Romeo ha estat a la recerca de programes alternatius i, com ha declarat en diverses ocasions el director general, Jean-Philippe Imparato, s’han remenat tots els escenaris possibles, des de la possibilitat d’endinsar-se en el WEC (en associació amb Peugeot) fins a la de seguir a la Fórmula 1.

Alfa Romeo s’unirà a Haas l’any vinent amb un rebranding de la unitat de potència Ferrari. És a dir, els motors utilitzats per l’equip americà passaran a dir-se Alfa Romeo i així el seu nom seguirà present en la màxima categoria.