Pau Salas, pilot de motocròs, és conscient de les dificultats d’aquest esport i només pensa a gaudir al màxim

Pau Salas sap la realitat del motocròs i el sacrifici que comporta. No obstant això, la seva prioritat és passar-s’ho bé i gaudir del procés.

Actualment, el pilot balear competeix en el Campionat d’Espanya, sense deixar de banda el Campionat de les Illes Balears i el Campionat de Catalunya.

PREGUNTA: QUI ÉS PAU SALAS?

Pau Salas: Soc un noi de Mallorca que va començar a practicar el motocròs amb quatre anys. El meu pare em va introduir en aquest món, ja que era motorista. En aquests moments, tinc divuit anys i estic competint en el Campionat d’Espanya de Motocròs. A més a més, estic en un centre de rendiment, on m’ajuden a organitzar-me per poder compaginar els estudis i els entrenaments.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

PS: Em va costar bastant adaptar-me a la moto. Sabia que no era el pilot més ràpid, però amb el temps vaig anar millorant.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

PS: Va ser complicat, ja que vaig estar tres mesos sense pujar a la moto. Vaig entrenar el meu físic durant aquest temps, però quan vaig poder tornar a muntar sobre la moto, em va costar moltíssim.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

PS: Sí. En el meu cas, intento fer el Campionat de les Illes Balears, el Campionat de Catalunya (si no em coincideix amb el Campionat Balear), i el Campionat d’Espanya. Per exemple, algunes curses a nivell nacional no les he pogut fer degut a la distància.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

PS: Actualment, sé com actuar i com motivar-me. Abans de les curses, em poso música i escalfo una mica. A més a més, també entreno els meus reflexos.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

PS: Soc una persona tranquil·la i pacífica. Tinc una bona relació amb la resta de pilots.

P: COM VALORES LA TEVA TEMPORADA?

PS: Positivament. Al Campionat de les Illes Balears vaig primer, i a l’única cursa que he fet del Campionat de Catalunya vaig pujar al podi. Per altra banda, és el meu primer any en la categoria MX2 del Campionat d’Espanya i també estic fent un gran paper.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

PS: Sent sincer, no crec que pugui viure de les motos, però tinc clar que intentaré gaudir al màxim de l’esport. És un esport molt car, aquest és el problema.