Alex Márquez ha acabat guanyant la batalla a Francesco Bagnaia a l’últim dia d’aquesta segona jornada de test de pretemporada a Jerez. Tots dos han estat els clars dominadors de la setmana de proves i avui s’han distanciat de la resta de forma abismal.


Alex Márquez (EG0,0 Marc VDS) i Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46) s’han centrat la gran atenció de la segona setmana de test al Circuito de Jerez. Tots dos pilots han copat les dues primeres posicions en els tres dies de proves, amb Bagnaia liderant les dues primeres sessions i Márquez adjudicant-se l’últim dia.

El pilot català comença amb les millors sensacions possibles aquest tercer any de Moto2. Amb l’adaptació completada a la categoria, aquest any és crucial per a les seves aspiracions d’ascendir a MotoGP al futur. Per ara, en aquest hivern de proves no està decebent i avui ha obtingut un temps de rècord a Jerez amb un 1:40.926, traient fins a tres dècimes al seu principal rival i millorant en un segon el rècord del circuit.

Sens dubte, un gran resultat per al petit dels Márquez. Bagnaia, també amb acreditant unes sensacions molt positives, ha tret mig segon al seu principal perseguidor. Per això, tots dos semblen estar un pas per davant de la resta en aquesta segona setmana de test a Jerez, cosa que caldrà acabar de confirmar si realment és així a les pròximes jornades de test abans de l’inici de temporada.

Lorenzo Baldassarri (Pons HP40) ha tornat a ser el millor de la resta en tercera posició, i tot i les nou dècimes de diferència amb Márquez, ha mostrat una gran consistència que li permet ser positiu al terme d’aquests tres dies de test. Gran igualtat en el Top 5 que han acabat de completar Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) i Xavi Vierge (Dynavolt Intact GP).

A més d’un segon del millor temps s’ha col·locat el portuguès Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo), mostrant el bon potencial que pot tenir la moto austríaca aquesta temporada. Luca Marini (Sky Racing Team VR46) també es va mostrar optimista amb el setè lloc, seguit per Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) i Héctor Barberá. Tots dos fent diverses proves, especialment l’italià simulant carrera.

La resta de pilots locals s’han quedat una mica més endarrerits que Márquez i Vierge. El més veloç ha estat, de nou, Isaac Viñales (SAG Team) en 11è lloc amb proves en els discos de frens i la part posterior de la moto. Just darrere ha finalitzat el rookie Joan Mir (EG 0,0 Marc VDS), qui no ha corregut al final del dia. Una mica més enrere ha completat la jornada Iker Lecuona (Swiss Innovative Investors) en el 16è i Jorge Navarro (Federal Oil Gresini Moto2) darrere.

Després d’un parell de setmanes de treball recopilant les dades obtingudes aquests primers dies de treball, els pilots de Moto2 tornaran a l’acció del 5 al 7 de març amb una nova jornada de test al Circuito de Jerez.