Tony Arbolino ha donat la sorpresa a Jerez i ha liderat l’última jornada de test de Moto3 al circuit andalús. L’italià ha superat els temps d’Enea Bastianini i Jorge Martín.


La regularitat mostrada al Circuito de Jerez per Enea Bastianini (Leopard Racing) i Jorge Martín (Del Conca Gresini Moto3) semblava imbatible. Però avui s’ha demostrat que no és així, i un jove de 17 anys ha donat la sorpresa més agradable de la setmana a la categoria de Moto3.

Tony Arbolino (Marinelli Snipers Team) ha aconseguit anotar el millor registre dels tres dies amb un espectacular 1:45.498 que rebaixa en més d’una dècima el temps de Bastianini en el dia d’ahir i en més de mig segon de la pole de 2017. L’italià ha batut al seu compatriota, qui ha finalitzat segon, tancant una setmana molt completa que li ha fet mostrar un ritme molt bo i consistent.

Mateixa sort per a Jorge Martín, qui ha acreditat un ritme entre els més veloços de tota la setmana. Dennis Foggia (Sky Racing Team VR46) també ha sorprès amb el quart millor temps del dia amb la KTM, mentre que el veterà Niccolò Antonelli (SIC58 Squadra Corse) ha tancat un Top 5 replet de presència italiana.

Les condicions han tornat a ser idònies per rodar i fer un altre dia ple de proves i adaptacions per part d’equips i pilots de Moto3. Els més joves del Mundial han demostrat tenir una gran velocitat guardada per a aquesta temporada, rebaixant considerablement els temps a la pista andalusa gràcies a les bones condicions climatològiques i al nou asfalt.

Pel que fa als locals, Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) no ha pogut passar de la vuitena posició, mostrant certes dificultats per acabar de trobar el ritme dels pilots davanters. Els pilots del Bester Capital Dubai, Jaume Masià i Marcos Ramirez, han pogut millorar les seves actuacions amb el 16è i 17è lloc respectivament. A més, Alonso López ha estat 19è i Albert Arenas (Ángel Nieto Team Moto3) ha estat 21è.

Els pilots de Moto3 descansaran un parell de setmanes en què els anàlisis de les dades recollides en aquestes dues primeres tandes d’entrenaments serà vital de cara als últims tres dies de test a Jerez els dies 5, 6 i 7 de març.