L’equip 41 Team ha aconseguit la victòria per primera vegada en les 24 Hores de la Vall del Tenes. Això significa la primera victòria de Javier Garcia Vico en aquesta prova, i la tercera de Rubén Luengo que entra ja com a llegenda de la cursa.

La XXXVIII edició de les 24 hores Internacionals en Resistència en ciclomotors de la Vall del Tenes tenia al J.Costa qui sortia des de la pole position gràcies a la volta realitzada per part de Arnau Solà amb un temps de 2:33.94, sent 4 dècimes més ràpid que Oriol Mena (Gass Racing), pilot qui havia aconseguit la pole position en els anteriors 3 anys.

La sortida al estil Le Mans perjudicava al J.Costa qui perdia el liderat de la cursa amb Gass Racing que aconseguia escapar-se de seguida, el Powered by JG rodava en solida segona posició seguit del JC Competició.

Però al completar-se la primera hora de cursa, era el 41 Team qui sortint des de la vint-i-setena posició aconseguia situar-se en segona posició a una volta del Gass Racing. A la tercera hora de cursa el 41 Team saltaria en el liderat de la cursa i ja no l’abandonaria fins al final d’aquesta.

Un 41 Team format per Rubén Luengo, Arnau López, Javier Garcia Vico i Sepe Ibañez. Aquesta victòria significa la tercera de Luengo en la dura cursa lliçanenca després de les victòries de 2009 i 2011. Vico després d’intentar vèncer els anys 2013 i 2014 amb una moto de canvi i perdre la victòria el 2016, finalment aconsegueix triomfar a Lliçà d’Amunt a l’edat de 43 anys.

Ha estat una cursa molt ràpida, on 29 dels 34 equips que participaven han superat les 400 voltes. 486 voltes han estat les que ha fet el 41 Team, 51 més que l’any fet que fa d’aquesta edició la segona més ràpida de la història.

La lluita pel podi va ser un tu a tu entre l’AutoescolaGranollers/Motos MR i el Powerd by JG. Tots dos equips rodaven en la mateixa volta al afronat l’última volta de la cursa quan l’equip Powerd by JG va superar l’AutoescolaGranollers/Motos MR en la recta de meta.

Destaca de la cursa la desena posició del Gass Racing. L’equip campió en la passada edició va veure que la moto els hi fallava a les 7 del matí, perdent una hora i 20 minuts per solucionar el problema. Van descobrir que algú els hi va ficar líquid de frens a la regadora del repostatge, fet que els va deixar sense opcions a victòria, finalitzant en desena, fet que posa final a les 4 victòries consecutives d’Oriol Mena.

Un final semblant va succeir en la categoria Vall del Tenes on el Va Lleva’t – Can Parera va superar al Team La Vinya per la segona posició. La categoria la va guanyar el Team Duran – Bugada Neta.

En la categoria internacional victòria per l’equip francès 2F/MMR France que va dominar en aquesta categoria. Els italians RB Racing i Kiwi Italian Team completen el podi. La organització també va fer un reconeixement al únic equip femení, el Gass Racing Femmines.

En el Grup 2 victòria clara pel Team Motorottobcn per davant del Va Lleva’t – Can Parera i el Del Mas Team.

La cursa no ha lamentat cap lesió greu gràcies a les millores en seguretat del circuit amb la implantació d’un sistema de reg.

A continuació els deixem que puguin re-viure en directe de la cursa produïda per FormulaRapida.net