La nova Formula 3.5 V8 comença a agafar forma per a 2016, i després de confirmar el calendari avui ha donat llum la llista d’inscrits al nou certamen. En aquesta llista hi trobem dos equips nous i l’absència d’un mite en tota la història d’aquesta categoria.


Les regnes de la Fórmula Renault 3.5 comencen a agafar forma per al seu nou format de categoria suplementària a la GT Open i al WEC durant alguna ocasió. Dies enrere es va publicar el calendari provisional que tindria, mentre que avui ha sortit a la llum la llista d’inscrits que formaran la graella de sortida de la primera cursa que es disputarà al Motorland durant el mes d’abril.

En aquesta llista trobem, en primer lloc, l’absència de l’equip Draco International, i és que la formació actualment brasilera ha hagut d’abandonar la categoria després d’anys d’èxits a les World Series, per culpa de problemes socials i econòmics. Així doncs, una de les 12 places quedava vacant amb aquesta baixa d’última hora, que ja s’intuïa en portar un sol cotxe a Le Mans i Jerez, conduït per André Negrão, fill de l’amo de l’equip, que així s’ha pronunciat al respecte:

“Draco tenia una llarga història fins i tot abans que jo arribés, i per a mi ha estat un honor ser part d’ella. Els últims quatre anys han estat increïbles. Desafortunadament, les condicions socials i econòmiques han canviat dramàticament en els últims anys i els requisits previs per continuar en aquest paper no són aquí. Sempre recordaré la victòria que vam anotar a Monte Carlo davant els fans i seguidors de la Fórmula 1. Ha estat un privilegi per a mi ser el primer propietari d’un equip brasiler per dur a terme aquesta tasca” .

La plaça que deixa lliure Draco ha passat a mans d’un nou equip italià que prové de la EuroFormula Open, el RP Motorsport. Aquesta esquadra passa a la Fórmula 3.5 després d’anys d’experiència a aquesta categoria on sempre s’han mostrat bastant competitius. És un gran pas per a ells, ja que podran apropar-se més a la Fórmula 1 en una categoria de molta reputació. Així ho va comentar el director de RP Motorsport, Fabio Pampado:

“Estic molt content de ser part de la nova era per a un campionat tan històric. Molts pilots de Fórmula 1 i pilots professionals van passar per les gestions de RPM en algun moment, i això és un clar senyal del gran treball realitzat per l’organització tant del punt de vista tècnic com el competitiu. Per al nostre equip, unint-se a aquesta categoria increïble és definitivament un nou repte, però no serà la primera vegada per a nosaltres que treballem amb aquest tipus de cotxes potents, i estem preparats per a això”.

Finalment, a part del canvi que es va descobrir setmanes enrere amb l’entrada de l’equip Spirit of Race, el gran ingrés a la nova era de la categoria és per a l’equip espanyol Teo Martín Motorsport, que adquirirà els monoplaces usats de Dams per competir el 2016. Recordem també, que l’equip Dams deixa la categoria després d’emportar-se nombroses vegades el títol.

Teo Martín va deixar la competició més de 15 anys, però va tornar aquest any a la GT Open. Aquest equip va obtenir molts èxits en els anys vuitanta en els campionat espanyols de turismes, però després d’anys d’absència en els circuits torna amb força entrant en una categoria històrica de pas a la Fórmula 1, i a sobre amb els xassís d’un dels equips més competitius a l’últim lustre. L’amo de la formació s’ha mostrat molt content amb aquesta operació, i així ho ha comentat:

“Estic molt content d’haver adquirit l’equip DAMS de les World Series, ja que compta amb un important palmarès. A més ens sentim molt orgullosos que equips madrilenys estiguin lluitant en el nivell més alt de diversos campionat europeus”.

Per acabar, recordem que els equips que es mantindran en la categoria són Lotus, Arden, AVF, Carlin, Comtec, Fortec, Pons, Strakka i Tech1. Els pilots encara estan per definir tots, encara que és probable que veiem noves cares, algunes provinents de la Fórmula Renault 2.0, com és habitual. També destacar la presència espanyola en graella, amb tres equips 100% peninsulars, a l’espera que es puguin veure nous pilots perquè s’apropin a la Fórmula 1.

Aquesta és la llista d’equips confirmats per a l’any 2016:

Arden Motorsport
AVF
Carlin
Comtec Racing
Fortec Motorsports
Lotus
Pons Racing
RP Motorsport
Spirit of Race
Strakka Racing
Tech 1 Racing
Teo Martin Motorsport