El pilot portuguès venç a Phillip Island i impedeix que Kent, amb caiguda, es proclami campió del món.


 

La setzena ronda de la temporada al Campionat del Món de Moto3, celebrada aquest diumenge al traçat de Phillip Island, ha finalitzat amb la victòria de Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo). Efrén Vázquez (Leopard Racing) i el company d’equip de Oliveira, Brad Binder, completaven el podi.

Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0), Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC) i Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Philipp Oettl (Schedl GP Racing), Isaac Viñales (RBA Racing), Alexis Masbou (SaxoPrint RTG) i el pilot local Remy Gardner (CIP).

A la primera volta Fenati prenia la iniciativa amb Oliveira, Vázquez i Loi a la seva roda, mentre es produïa la caiguda de Stefano Manzi (San Carlo Team Itàlia).

McPhee, Kornfeil, Navarro i Kent també s’integraven en el primer grup. Kornfeil se situava segon a roda de Oliveira amb Vázquez assetjant la seva posició. Fenati insistia i es posava primer al començament de la tercera volta. Els avançaments se succeïen a cada moment. Bagnaia, que guanyava posicions per situar-se quart, signava la volta ràpida en la tercera volta.

Passades cinc voltes, el primer grup es componia de deu pilots amb Oliveira primer Fenati, Vázquez i Bagnaia al capdavant. Amb el pas de les voltes, arribaria les caigudes de Joan Mir (Leopard Racing), el sustito d’Hiroki Ono que rodava en el grup de cap, Juanfran Guevara (Mapfre Mahindra Aspar) i John Mcphee (SaxoPrint RTG).

Després d’arribar un moment en què tota la graella s’havia tornat a unir en un enorme grup i les esmentades caigudes, el líder de carrera era Binder amb Kent, Hanika, Navarro, Bagnaia i Oliveira a la seva roda. Els set primers pilots havien aconseguit llavors un mínim avantatge sobre la resta.

En el revolt quatre es produïa la caiguda de Bagnaia en tocar la part posterior de la moto de Kent, que tornava a pista dècim sisè. El seu rival pel títol Bastianini rodava setè, amb el que s’escapava la possibilitat d’assegurar el títol a Austràlia. Ara estava obligat a una èpica remuntada.

Hanika seria el següent líder de carrera en la volta 12 d’un total de 23. En aquest moment era superat i es produïa la seva caiguda, deixant a Binder de nou com a líder.

Després de 13 voltes el líder era Vázquez, seguit en un grup de quatre per Vázquez, Binder i Navarro. Kent remuntava a ritme frenètic i se situava sisè, tot i que encara en el segon grup de carrera. Un moment després avançava a Viñales i es llançava a la recerca del grup de cap.

El gran cop de teatre arribava amb la caiguda conjunta d’Antonelli, Kent i el seu rival Bastianini. Les possibilitats de guanyar el títol per Kent passaven llavors per que Oliveira no acabés al podi.

El grup de cap amb Vázquez, Navarro, Oliveira i Fenati s’havia quedat sol en la lluita per la victòria. Binder havia quedat despenjat i rodava a un segon d’ells.

Binder aconseguiria al grup de cap per unir-se a una gran batalla a cinc. Qui intentava arribar al grup ara era Kornfeil, que havia quedat despenjat anteriorment.

A quatre voltes del final, Kornfeil s’unia al grup. Una volta després Navarro obria la seva traçada, però es llançava de nou a l’atac. A dues del final, arribava la caiguda de Jorge Martín (Mapfre Mahindra Aspar).

En l’última volta tots els intentaven per tot arreu, però era Oliveira qui enfilava la recta de meta primer per vèncer per davant de Vázquez, Binder, Navarro, Kornfeil i Fenati.

Entre la resta dels pilots espanyols María Herrera (Husqvarna Factory Laglisse) acabava onzena, Jorge Martín (Mapfre Mahindra Aspar) quinzè i Ana Carrasco (RBA Racing) desè vuitena.

En la classificació del campionat, Kent continua líder amb 234 punts, seguit de Oliveria amb 204 i Bastianini amb 188.

La propera cursa del Campionat del Món de Moto3 se celebrarà el 25 d’octubre al Gran Premi Shell de Malàisia, traçat de Sepang.