El pilot català aconsegueix la victòria a Phillip Island amb Lowes i Baldassarri completant el podi.


 

La setzena ronda de la temporada del Campionat de Moto2 celebrada aquest diumenge sobre el traçat de Phillip Island ha acabat amb la victòria d’Alex Rins, acompanyat per Sam Lowes i Lorenzo Baldassarri al podi.

Takaaki Nakagami, Xavier Simeon i Luis Salom els seguien. A continuació, tancant la llista dels deu primers, el ja campió del món de la categoria Johann Zarco, Mika Kallio, Álex Márquez i Randy Krummenacher.

A la sortida, Axel Pons es feia amb la primera posició, seguit per Lowes, Rins, Kallio, Nakagami i Luthi. Després del primer gir, Rins i Lowes encapçalaven el grup amb Pons tercer, amb Thomas Luthi, Kallio i Zarco per darrere.

Poc després de la sortida, es confirmaven les sancions a Pons i Robin Mulhauser per avançar-se a la sortida, i els obligaven a passar pel pit lane. Ambdós ho feien a continuació.

Quan es completaven cinc voltes Rins continuava primer, seguit per Lowes i Luthi. Quasi dos segons per darrere, anaven aleshores Jonas Folger i Kallio.

Amb el paso de les voltes, Mulhauser patiria una caiguda i Sandro Cortese seria el següent en caure quan rodava entre els deu primers. Rins seguia encapçalant la cursa i Luthi es mantenia a dos segons del català, amb Lowes tercer a sis dècimes del suís. Poc després, Luthi seria victima d’una altra caiguda i Baldassarri passaria a rodar en posició de podi en lluita amb Folger.

Amb les posicions davanteres ben definides, Folger experimentava problemes i va haver de retirar-se quan rodava en el segon grup. Azlan Shah era el següent en caure. Així, la quarta posició passava a decidir-se amb la lluita entre Nakagami i Simeon.

La cursa es decidia finalment amb la victòria de Rins, amb Lowes i Baldassarri també al podi.

Entre la resta dels pilots espanyols, Ricky Cardús ha acabat en els punts (catorzè), Julián Simón ha acabat divuitè, Xavier Vierge dinovè, Edgar Pons a la posició 22 i el seu germà Axel ho feia a la posició 24 després de realitzar la seva sanció.

A la clasificació del campionat, Zarco suma ja 318 punts, seguit de Rins amb 214 i el campió de Moto2 de l’any passat, Tito Rabat amb 206.

La propera cursa del Campionat del Món de Moto2 se celebrarà el 25 d’octubre en el Gran Premi Shell de Malàisia, al traçat de Sepang.