El pilot de Figueres ha tornat a ser el més ràpid sobre l’asfalt argentí fent el millor temps del cap de setmana. L’han acompanyat Marc Márquez (segon) i un sorprenent Karel Abraham que ha acabat tercer.

Molts pilots han començat la sessió rodant amb el compost més dur atès que Dorna va donar l’avís de que s’havien de dur a terme un mínim de cinc voltes amb aquest pneumàtic en les tres tandes d’entrenaments lliures. Davant l’amenaça de pluja de cara als tercers, els pilots havien de complir l’exigència de l’empresa organitzadora del campionat entre el matí i la tarda.

El primer en marcar el registre líder després de la sortida de tots els pilots ha estat Scott Redding (Octo Pramac Yakhnich) amb un 1’41.8, tot i que al següent gir ha estat superat per tres pilots que han baixat a 1’41.5: Marc Márquez (Repsol Honda Team), Jack Miller (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) i Cal Crutchlow (Honda LCR). El pilot de Cervera ha rebaixat el cronòmetre en 1’41.0 a la volta posterior, però Álvaro Bautista (Pull&Bear Aspar Team) l’ha millorat amb un 1’40.9. L’alegria li ha durat poc ja que Márquez ha marcat un 1’40.6 un minut després. Abans de les parades a boxes de la majoria dels pilots, Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) s’ha col·locat segon amb un 1’40.8.

Quan han passat els minuts d’inactivitat hi ha hagut tres pilots que han rodat en 1’40.7, posant-se entre el segon i el quart lloc darrere de Márquez: Álvaro BautistaJohann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) i Cal Crutchlow. El pilot espanyol ha rebaixat el temps del de Cervera fins al 1’40.3 en el gir posterior i s’ha autosuperat en el següent amb un 1’40.2.

A falta de 18 minuts hi ha hagut una caiguda per part de Bradley Smith (Red Bull KTM Factory Racing) a la primera corva sense conseqüències. Acte seguit, Marc Márquez s’ha posat primer rodant també en 1’40.2 però essent 44 mil·lèsimes més ràpid que Bautista. Abans de la segona entrada als boxes Dani Pedrosa ha anat al terra a la corva 13 però ha aixecat la moto amb l’ajuda dels operaris i ha pogut enfilar el camí al garatge sense problemes.

A falta de nou minuts per acabar la sessió han anat sortint els pilots paulatinament i a set de finalitzar-la tots eren a la pista. La majoria duien ja un compost tou per a buscar millorar els seus temps. El primer lloc ha canviat de nom en quatre ocasions a falta de cinc minuts: Cal Crutchlow (1’40.1), Álvaro Bautista (1’39.9), el company de Bautista a l’equip d’Aspar Karel Abraham (1’39.8) i Marc Márquez (1’39.7). A només dos minuts del final, Maverick Viñales ha establert el registre definitiu i el més ràpid del cap de setmana amb un 1’39.4.

Davant el risc de pluja a l’FP3 de demà, els pilots que conformaran la Q2 a la classificació de cara a la cursa sembla molt possible que seran els deu primers d’aquest sessió, ja que els temps han millorat molt respecte a l’FP1 del matí gràcies a les condicions de la pista. El top5 ha estat:

1. Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP): 1’39.4

2. Marc Márquez (Repsol Honda Team): 1’39.7

3. Karel Abraham (Pull&Bear Aspar Team): 1’39.8

4. Álvaro Bautista (Pull&Bear Aspar Team): 1’39.9

5. Danilo Petrucci (Octo Pramac Yakhnich): 1’39.9

Entre el sisè i el novè lloc no hi ha hagut ni una dècima de diferència ja que tots han rodat en 1’40.1 en el següent ordre:

6. Loris Baz (Avintia Racing)

7. Cal Crutchlow (Honda LCR)

8. Jonas Folger (Monster Yamaha Tech3)

9. Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini)

El desè i últim lloc que permet formar part de la Q2 provisionalment ha estat per Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar).