El pilot català ha acabat realitzant el millor registre de la primera sessió d’entrenaments lliures a l’Autòdrom Internacional de Termas de Río Hondo per davant de Danilo Petrucci i Johann Zarco.

El primer en copar la classificació ha estat Marc Márquez (Repsol Honda Team) amb un temps de 1’43.9, el qual s’ha rebaixat uns instants després quan Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar), Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3), Cal Crutchlow (Honda LCR), Héctor Barberà (Avintia Racing) i Jack Miller (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) han rodat més ràpid. L’australià ha sigut líder durant un minut i escaig amb un temps de 1’43.3 fins que Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3) ha rebaixat el cronòmetre a 1’43.1. L’alegria li ha durat poc, ja que Andrea Iannone i Marc Márquez han rodat en 1’42.3 i Cal Crutchlow en 1’42.1.

A la següent volta, la última abans de la primera parada a boxes de la majoria dels pilots, Marc Márquez ha completat un gir al circuit argentí en 1’41.5 seguit per Jack Miller que s’ha col·locat segon  aprofitant que anava a roda del de Cervera. Automàticament Maverick Viñales s’ha tornat a posar primer amb un 1’41.4.

Després de la sortida paulatina dels pilots a la pista, el de Repsol Honda Team ha caigut a la segona corva al marxar-li la moto del davant. Tot i donar tres voltes sobre si mateix al terra ha sortit il·lès. A falta de 18 minuts per acabar la sessió Johann Zarco ha rebaixat el millor temps a 1’41.2, essent ràpidament contestat per Maverick Viñales amb un 1’40.7. Durant uns instants hi ha hagut poc moviment a la taula de temps fins que Marc Márquez ha posat pneumàtics nous després de la caiguda i ha marcat un 1’40.9.

A falta de 6 minuts, Maverick Viñales s’ha permès rodar més ràpid que ell mateix amb un 1’40.3 seguit d’aprop per Jack Miller amb un 1’40.8. Els temps han caigut quan els pilots han començat a calçar els pneumàtics tous per millorar els seus temps, com ha estat el cas de Jorge Lorenzo (Ducati Team) que ha passat del dinovè lloc al cinquè marcant un 1’41.1.

Maverick Viñales ha decidit dur a terme les 5 voltes obligatòries amb el compost dur posant-lo al darrere i conservant el tou al davant, marcant el registre definitiu amb un 1’40.3, unes mil·lèsimes més ràpid que el seu temps anterior.

Danilo Petrucci (Octo Pramac Yakhnich) ha aprofitat la roda de Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) per acabar segon amb un 1’40.6. Els pilots més destacats s’han pres la sessió amb calma i per això, a excepció de Viñales, han acabat en posicions més baixes:

Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar) sisè amb un 1’40.701

Andrea Dovizioso (Ducati Team) setè amb un 1’40.716

Marc Márquez (Repsol Honda Team) onzè amb un 1’40.958

Jorge Lorenzo (Ducati Team) quinzè amb un 1’41.128

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) setzè amb un 1’41.311

Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) dinovè amb un 1’41.781