Ha estat més veloç que Viñales (2n) i a Folger (3r) en una jornada en què l’important han estat les novetats tècniques.

Marc Márquez (Repsol Honda Team) ha estat el més ràpid del segon test oficial de l’any al Catalunya MotoGP Oficial Test. Va parar el crono de la seva millor volta en 1:40.032, a prop dels registres del cap de setmana: Dani Pedrosa va aconseguir la pole amb un temps de 1:43.870. Va aconseguir situar-se al capdavant al final del test, el seu gir més veloç va ser el 81è d’un total de 82. El de Cervera va ser el pilot que més voltes va donar.

A 0.366 segons es va quedar en 2a posició Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) amb un registre de 1:44.437, a la 80ª volta d’un total de 81. Viñales va fer el seu millor registre del cap de setmana, a la Q2 va aconseguir un 1:44.620.

En 3a posició, confirmant el seu bon moment, Jonas Folger (Monster Yamaha Tech3) va signar un registre de 1:44.972, a 0.901 de Márquez.

La jornada ha estat igual de calorosa que la de diumenge de curses. Amb unes màximes de 35°C de temperatura ambient i de 52°C a l’asfalt, les condicions del traçat català han resultat molt similars a les de la prova dominical.

Malgrat els registres, el més noticiable són les millores que s’han introduït els equips.

El major damnificat després del Gran Premi Monster Energy de Barcelona va ser l’equip Movistar Yamaha MotoGP. Sense temps per a laments, s’han posat a treballar en el test. Tenien dos xassís nous, de manera que Valentino Rossi ha provat dilluns un, i Viñales l’altre. Demà, 13 de juny, canviaran entre ells i podran provar el que ha utilitzat avui el seu company. Així, cada un dels pilots oficials Yamaha tindrà un dia sencer per avaluar-lo.

En la seva última tanda de voltes, quan ha aconseguit el seu millor registre, Viñales ha utilitzat un nou carenat, diferent a l’utilitzat en cursa.

Monster Yamaha Tech3 ha centrat els seus esforços en diferents settings, en la suspensió, i han provat un nou xassís que no els acaba de convèncer. Jonas Folger s’ha anat a terra al revolt 5 sense conseqüències.

Pel que fa al conjunt LCR Honda, Cal Crutchlow s’ha dedicat a provar la geometria, l’electrònica i la suspensió, amb l’objectiu de solucionar la manca de grip en el tren posterior de la cursa. El tren davanter encara és molt tou per Crutchlow, però necessiten adaptar-se. El pilot britànic ha patit una caiguda sense conseqüències físiques en el revolt 10.

L’equip Suzuki Ecstar s’ha dedicat a treballar al voltant de la posada a punt de la moto, els settings han estat la major preocupació el conjunt japonès. Tant Andrea Iannone com el provador Sylvain Guintoli, han provat tots dos aspectes. Quant al recentment recuperat Alex Rins, no ha treballat en res especial: ha rodat moltes voltes a la recerca de readaptar al pilotatge i provar el seu canell esquerre. El pilot català va patir una caiguda sense conseqüències en el tercer viratge del circuit.

Quant a l’equip Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, Tito Rabat va focalitzar el seu treball en el xassís, mentre que Jack Miller es va centrar en treballar sobre la suspensió davantera i fer la moto més àgil en el pas per revolt pensant en Assen.

Al Octo Pramac Racing, Danilo Petrucci ha rodat al matí, però s’ha ressentit de la seva caiguda d’ahir i ha deixat de rodar al migdia.

Pel que fa al Aprilia Team Gresini, Aleix Espargaró i Sam Lowes ha centrat la seva tasca en el tren davanter, especialment en les forquilles i en la geometria. Tots dos ho han fet per raons diferents: mentre que Lowes ho ha fet per falta de confiança en la frenada, Aleix ha volgut reforçar les seves sensacions de frenada encara més, tot i que ja aconsegueix dominar el tren davanter al frenar.

Alhora, Aleix ha donat unes poques voltes al Circuit amb una nova fuita pel tema de la gestió de la calor. Tots dos pilots han rodat amb el motor antic, ja que el motor nou, que només porta el català en carrera, ja està de camí a Noale per a la seva revisió.