Després d’un intens cap de setmana amb el GP de Catalunya, tots els equips excepte Ducati han realitzat un dia de proves al circuit català.


CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | Aquestes son les declaracions recollides en primera mà per FormulaRapida.net dels principals pilots que han rodat avui a Montmeló, on les novetats tècniques i l’incorporació d’algunes novetats com un pneumàtic simètric davanter han estat la tònica d’un calorós dia de motociclisme al Circuit.

Marc Márquez, Repsol Honda Team:

“Ha anat bé el test. Honestament no hem provat gaires coses. Hem fet moltes voltes perquè havíem d’entendre algunes coses. No teníem res nou a provar, així que ens hem centrat amb el pilotatge, a entendre varies coses però sobretot el que he notat més ha estat quan he muntat un pneumàtic de davant de Michellin completament simètric, un del any passat, i això he notat la gran diferència. La moto s’ha convertit estable de davant, on estic patint i m’estic queixant jo. En general, content de com anat aquesta última sensació”.

Maverick Viñales, Movistar Yamaha MotoGP:

“Ha estat un test molt positiu, hem millorat l’adherència tenim bones sensacions i tenim un bon ritme. M’he trobat bé amb la moto, sobretot a la tarda amb els long runs. Amb la configuració estàndard m’he trobat molt bé, i la moto és la mateixa que a Qatar, Argentina… He recuperat la confiança, a la tarda he rodat amb el Dur-dur i he mantingut un ritme de 45.5 durant 6 voltes.”

Dani Pedrosa, Repsol Honda Team:

“He provat una configuració diferent de la moto, amb una geometries diferents i un pneumàtic Michellin. Era bastant difícil de saber en general com reaccionava cada cosa perquè l’asfalt estava molt calent, les rodes baixaven molt de rendiment. Hem estat parats una bona estona al migdia per a què les temperatures baixessin una mica de l’asfalt. Penso que és important haver provat avui”.

Mika Kallio, Red Bull KTM Factory Racing:

“Primer he hagut de adaptar-me a la pista, sembla que el nivell de adherència en aquest circuit no és massa alt, així que hem provat com anar bé amb els pneumàtics en aquestes condicions, també amb un nou set up, noves forquilles i electrònica. No he quedat massa endarrere del Pol [Espargaró], i això és bo de cara els propers dies ja que a més a més tindrem més temperatura en pista i això ens permetrà millorar.”

Pol Espargaró, Red Bull KTM Factory Racing:

“Hem provat tres xassís, suspensions, basculants, una mica de tot i no gaire el set up. Avui ha estat un dia per descartar coses, confirmar coses i saber quina és la bona o mala direcció. Dies com els d’avui van bé per focalitzar-se i treure fantasmes del cap. Bàsicament busquem que la moto giri millor, i hem vist que el que hem estat provant aquests dies és l’adient.”

Alex Rins, Team Suzuki Ecstar:

“Estic content de com ha anat el test, no ha estat fàcil agafar bones sensacions. El braç no m’ha fet gens de mal, avui no he provat gaires coses ja que l’objectiu era agafar confiança, demà si toca treballar una mica més.”