A FormulaRapida.net comencem el record de Jules Bianchi amb l’especial #BianchiMemories on repassarem els seus millors moments en la seva carrera. Per començar l’article d’avui sobre el seu debut als monoplaces.

Un debut als monoplaces amb només 17 anys a una categoria nacional desapareguda, la Fórmula Renault 2.0 França. Bianchi va debutar i guanyar el campionat amb 5 victòries, 5 pole positions, 10 voltes ràpides i 11 podis que el van permetre guanyar el campionat fàcilment, sense cap abandonament i amb el pitjor resultat a Magny-Cours on va

MOTORSPORT - WORLD SERIES RENAULT 2007 - BARCELONA (SPA) 25/10 TO 28/10/2007 - PHOTO : JEAN MICHEL LE MEUR / DPPI

acabar cinquè.

El pilot de Niça va ser el últim guanyador del campionat abans de que es fusiones amb les Formules Renault 2.0 de Bèlgica i la Península Iberica, deixant-la amb el nom de la Fórmula Renault 2.0 del Oest d’Europa (Formula Renault 2.0 West European Cup).

Bianchi va competir per l’equip SG Formula on va compartir lloc amb pilots de renom com Charles Pic –ex-pilot de Fórmula 1 o Nelson Panciatici –corredor de les 24 hores de Le Mans. Altres noms importants amb qui va competir aquella temporada són Tristan Vautier –pilot d’IndyCar, Jon Lancaster –pilot de GP2, Kévin Estre –pilot de Resistència de McLaren, Alexander Sims –ex-pilot de GP3, Nicolas Marroc –pilot de les 24 Hores de Le Mans, i fins i tot el belga Maxime Martin –pilot de BMW al DTM.

Competir amb SG Formula volia dir també fer alguna aparició a un dels campionats més competitius del món, l’Eurocup Formula Renault 2.0. El francès va fer tres rondes com a convidat a Nürburgring, Hungaroring i Catalunya, lloc on va aconseguir un novè lloc final, entre 37 pilots. A més a més, de ser el primer cap de setmana en que competia en la categoria Francesa i a l’Europea alhora.

Aquell novè lloc de Bianchi a Catalunya té força mèrit si es sap que en sortir sisè, va baixar fins al catorzè lloc a la sortida, i a continuació va haver de remuntar fins al novè lloc final per acomiadar-se d’un cotxe que no tocaria mai més.

A continuació el únic vídeo que hem trobat de la seva participació a la France Formula Renault 2.0:

Durant l’hivern, Bianchi feia un test amb l’equip ART Grand Prix amb el Fórmula 3 que el feia decidir fitxar per l’equip del seu manager, Nicolas Todt, on tindria de company d’equip, un altre cop, el britànic Jon Lancaster, temporada que explicarem pròximament.