Els dos pilots de Yamaha valoren de manera diferent el rendiment de la nova M1 després dels test de pretemporada que s’han realitzat a Valencia i a Jerez en les últimes setmanes.

L’equip es va centrar en el motor en aquests dos primers test en territori espanyol, encara que també va treballar el xassís. Maverick Viñales en va quedar satisfet i és optimista de cara a les seves possibilitats la propera temporada, mentre que Valentino Rossi no està tan content i creu que encara els queda molta feina per davant si volen apropar-se al nivell de les Honda, les Ducati i, fins i tot, les Suzuki.

Viñales va acabar a les posicions capdavanteres de les classificacions finals dels test, tan a Valencia com a Jerez, prop del ritme de les Honda i de les Ducati, confirmant les bones sensacions. Rossi, per la seva banda, no va aconseguir estar al Top 10 i va quedar lluny dels millors registres.

Al veterà pilot italià no l’acaba de convèncer la nova Yamaha. “Crec que encara és difícil dir on estarem. Hem millorat el ritme, però encara ens queda per poder competir amb Honda Ducati i també amb Suzuki. Espero que Yamaha continuï treballant i que al febrer tinguem una moto millor. Els test no han anat malament, però hem de seguir treballant en totes les àrees”, va explicar Rossi.

El pilot català va ser molt més positiu. “Hem mantingut un bon ritme. Hem treballat molt amb neumàtics utilitzats i estic content per què quan he intentat arriscar per fer volta, la moto ha respòs molt bé. Hem de valorar també el xassís, però fins ara estem centrats en el motor”, va declarar un il·lusionat Viñales.

Ens reunirem i veurem què podem fer de cara a Malàisia. Hem de millorar la velocitat punta, que serà molt important a les pistes llargues. També necessitem més tracció, el nostre punt dèbil…Però en general crec que tenim una moto competitiva. Vaig ser capaç de mantenir els 38 i 39 baixos i això és per estar contents”, va afegir l’empordanès.

Des de l’equip Yamaha expliquen que estan treballant amb els dos pilots seguint les seves instruccions i les dades del test. El director Massimo Meregalli es va mostrar satisfet amb els passos que han donat fins ara. “Havíem de prendre una decisió sobre el motor aquí a Jerez. Maverick i Vale ens han donat una resposta clara i hem acordat una direcció. Encara ens falta en alguns aspectes, però per ara tenim una bona base amb la que treballar”, va manifestar Meregalli.