Racing Point Force India ha anunciat de forma oficial que Lance Stroll formarà part del seu equip per a la temporada 2019 de la F1 juntament amb Sergio “Checo” Pérez. 

El secret pitjor guardat del 2018 s’ha fet oficial amb el nomenament de Stroll com a company d’equip de Pérez a Force India per a la temporada 2019 que a la vegada, tanca la graella de la F1 per aquest any després de que Toro Rosso confirmés a Alexander Albon al principi d’aquesta mateixa setmana. 

Stroll ja ha fet el seu debut amb Force India al test de pneumàtics que va realitzar Pirelli a Abu Dhabi després de la temporada 2018, on va finalitzar tercer al final del segon dia. “Aquest és el començament de la meva increïble i emocionat carrera a la Formula 1,” va dir el canadenc. 

“Espero treballar colze a colze amb un equip sensacional i amb una gran cultura. És un nou repte i estic emocionat d’aprofitar aquesta nova oportunitat.” Des de que Lawrence Stroll i el seu equip van comprar la granota de competició, ja sabien que Lance se’l posaria. 

Hi ha hagut moltes especulacions sobre si Stroll conduiria al 2018, però l’estricte contracte d’Esteban Ocon el va lligar fins al final de temporada, ja que van prendre la decisió d’acabar l’any de la mateixa manera que el van començar. 

L’anunci va ésser endarrerit en major part per culpa d’esperar a que Ocon fos confirmat com a pilot reserva de Mercedes, que va succeir durant el Gran Premi d’Abu Dhabi. Així mateix, Force India va anunciar a Stroll de la mateixa manera, una setmana després. 

El comunicat parla d’una associació a “llarg termini” amb l’equip, la qual cosa és comprensible ja que l’escuderia pertany al seu pare. A la vegada, s’espera un canvi de nom amb dubtes sobre si el tracte amb BWT es manté. 

En cas de que el tracte no succeís, lliurea podria canviar juntament amb el nom de l’equip que avui dia corre sota una llicència britànica tot i tenir una forta influència canadenca. “Em plau que finalment puguem confirmar l’arribada d’en Lance per a competir juntament amb en Sergio el pròxim any.” 

“Ens proporciona una emocionant alineació amb una barreja perfecta de joventut, talent i experiència. En Lance només té 20 anys i ja disposa de 2 anys d’experiència a la Formula 1, així com un podi i una sortida des de la primera fila de la graella.” 

“Veiem un gran potencial en Lance i creiem que podem crear un ambient en el que pugui florir. El nostre equip ha gaudit d’un gran èxit en la formació de joves talents, i estem molt emocionats per començar la nostra trajectòria amb en Lance.” 

“També m’agradaria disposar de l’oportunitat d’agrair a Esteban Ocon la seva contribució a l’equip durant les seves dues últimes temporades i li desitjo el millor en el seu futur,” va dir el director de l’equip, Otmar Szfnauer.