Max Verstappen (Red Bull Racing) va quedar entusiasmat amb la Formula E en completar el primer dels dos dies de treballs comunitaris amb els comissaris durant el ePrix de Marràqueix.

Després de la vehement disputa verbal i fins i tot física amb el seu rival a la Forrmula 1 Esteban Ocon al Gran Premi del Brasil de la temporada passada, Verstappen va rebre un càstig de dos dies de servei comunitari per part de la FIA. L’holandès va començar a complir aquesta sanció en la cursa de Formula E d’aquest passat cap de setmana.

Verstappen va completar el primer dels dos dies de càstig dissabte a la sala de comissaris del Marràqueix ePrix, on va poder comprovar de primera mà al llarg de tota la jornada com els comissaris de la FIA prenen les decisions sobre qualsevol incident de carrera en pocs segons.

A la Fórmula 1, Verstappen ha tingut grans desacords amb els comissaris per diverses decisions que, segons ell, van anar en contra dels seus interessos. La FIA volia que aprengués i entengués com és la feina dels comissaris i que el tingués en compte de cara a futurs incidents. Malgrat que ha criticat el treball de la FIA amb duresa en repetides ocasions, el pilot holandès va valorar positivament l’experiència.

És interessant veure-ho des de l’altre costat, normalment no es pot passar un dia sencer amb els comissaris. Tots fan el seu propi treball durant el cap de setmana, i és bo veure realment el que es necessita per prendre aquestes importants decisions. De vegades, una decisió pot no ser agradable per certa persona, però cal complir les regles. Crec que és positiu experimentar diferents coses en les carreres més de simplement seure al cotxe” va declarar Verstappen.

El pilot de Red Bull, a més, va tenir l’oportunitat de conèixer de prop la Formula E. “Hi havia seguit una mica la Formula E a la televisió, però mai havia estat al paddock i realment vaig gaudir del dia. Va ser una cursa veritablement molt emocionant. El campionat clarament està creixent i hi ha molts fabricants aquí. Crec que és una sèrie genial“, va afirmar l’holandès.

Encara no se sap què farà la FIA amb el segon dia de servei comunitari que li falta a Verstappen per complir la sanció. Encara que a ell estava content amb l’experiència de veure les carreres des de l’altre costat, a Sam Bird (Virgin Racing) no li va agradar gens el fet que la FIA triés aquest càstig per a l’holandès.

El pilot britànic va donar a entendre que estar veient una cursa de Formula E com a servei comunitari envia un missatge incorrecte. No obstant això, la FIA volia que Verstappen passés temps amb els comissaris perquè entengués el seu funcionament i frenés el seu allau d’atacs verbals sobre les decisions i sembla que ho ha aconseguit.