Oleksandr Bondarev és un pilot de kàrting internacional de 11 anys que actualment competeix en un equip familiar amb Andriy Honta, el seu mecànic i entrenador en el Campionat Mundial de OKJ. Bondarev és un corredor de karts ucraïnès-espanyol nascut el 27 d’abril de 2009. Va començar la seva carrera als 5 anys, el 2014.

Oleksandr Bondarev va mostrar passió per la competició des de molt jove, i el 2014 va començar a competir en karts, quan només tenia 5 anys. No va trigar a començar a guanyar, i per al 2016, ja estava entre els principals pilots a nivell nacional. Amb tan sols 7 anys, Oleksandr es va convertir en Campió d’Ucraïna. No només això, sinó que també va conquistar el Rotax Max Challenge del país i la Copa d’Ucraïna a classe Nacional.

Va continuar millorant els seus resultats per a l’any següent, quan va aconseguir ser el Subcampió del seu país. Oleksandr va ser novament Campió de la Copa d’Ucraïna el 2017 amb només 8 anys. Va ser en aquest moment quan va decidir ampliar les seves oportunitats de carreres i va decidir començar a competir a Europa.

Havent viscut a Madrid i passat els seus estius a Calella, les campanyes europees de l’Oleksandr van començar a la Península Ibèrica, competint tant a Espanya com a Portugal. Va aconseguir guanyar diverses etapes en el Campionat Nacional d’ambdós països, sent encara menor de 10 anys. El més destacat de l’any va ser la Gran Final del Rotax Max Challenge, on els 36 millors pilots del món competeixen per la glòria. Lluitant entre els millors del món, va aconseguir acabar en un destacat sisè lloc. Però no li va prendre molt de temps tornar al camí de la victòria. A Portugal va guanyar la Copa Bridgestone i la Copa de Campions de Portugal.

Va ser un any atrafegat, però va valer la pena, ja que el 2018 es va convertir en membre de l’equip professional espanyol EKR Kart Racing. Als seus 9 anys, Bondarev va iniciar una temporada plena de victòries en la varietat de campionats en els quals va competir. La seva primera victòria va arribar en el Campionat Nacional d’Espanya, en la primera ronda de la prova. Era un senyal del que vindria després. Va guanyar etapes de CEE en Rotax Max Challenge, Rotax Espanya i Rotax Portugal, i també es va convertir en guanyador en el Campionat d’Europa Central i de l’Est (CEE) Rotax Max Challenge. La cirereta del pastís va ser una aparició única en la Sèrie WSK, competint a la fi de la temporada del Campionat Mundial. Tot i que era novell en la sèrie, Oleksandr va acabar entre els 5 primers.

En 2019, Oleksandr Bondarev va canviar d’equip per competir amb l’equip italià Gamoto Kart. Amb ells, participaria en les WSK Series, un dels campionats internacionals de kàrting més prestigiosos de món, on va competir en la classe Mini.

La temporada 2020 va ser fructífera per Oleksandr. Aquest cop va començar a competir en la categoria Júnior X30, convertint-se en un guanyador en la seva classe. També va guanyar premis en rondes de la Sèrie IAME Itàlia i en el Campionat Nacional Italià de kàrting. Amb aquests resultats, es va assegurar un 3er lloc a la general que li va valer la medalla de bronze en el Campionat d’Itàlia. A més, va participar en el famós Trofeu Margutti, acabant en un meravellós segon lloc.

Ara amb 11 anys, el jove pilot ucraïnès-espanyol ha fet un pas endavant per competir en el Campionat Mundial de OKJ a WSK, i és seleccionat entre tots els pilots d’Ucraïna per representar el país en el Trofeu de l’Acadèmia FIA.