El pilot de Montesa-Honda aconsegueix la 10a victòria de la seva carrera al Indoor de casa, superant per quatre punts a l’Adam Raga (TRS) i per nou a l’Albert Cabestany (Sherco). La prova catalana, redissenyada pel francès Bernard Estripeau va ser d’especial duresa pels participants que no van superar la totalitat de les zones.


 

Després de la prova de Sheffield (Anglaterra) de fa uns dies, Barcelona marcava l’equador d’aquesta curta temporada de Trial Indoor, on només podrem gaudir d’un total de quatre proves (de les que queden Neustadt a Àustria i Marsella a França) en aquest any de retallades al X-Trial.

Més de 8200 espectadors omplien el Palau Sant Jordi per presenciar l’espectacle de llums, fum i benzina, que enguany a la seva 39a edició deixava a banda la prova de l’enduro indoor per impossibilitats a les instal·lacions barcelonines i que se celebrarà en pròximes dates i on probablement cap dels vuit pilots participants esperaven una duresa com la que van trobar sobre les zones dissenyades pel francès Bernard Estripeau, que adaptava el conegut castell de l’indoor de Tolouse a les dimensions del pavelló català, per posar la cirereta al circuit amb dosis d’alt físic pels pilots.

A les classificatòries, fetes per parelles però amb còmput global a la millor puntuació, quedaven fora el suec Eddie Karlsson (Montesa), el francès Alexandre Ferrer (Sherco), el japonès Takahisa Fujinami (Montesa) i el bilbaí i wild-card a Barcelona, Jaime Busto (Montesa).

El veterà i estimat ‘Fujigas’ marcava amb 13 punts la línia vermella per arribar a la final, que era superada per Jeroni Fajardo (12), Albert Cabestany (8), Adam Raga (7) i un impecable Toni Bou (0) que superava les sis zones classificatòries sense rival.

Era el mateix pilot d’HRC qui s’emportava el concurs ‘d’stoppies’ que es va disputar entre les classificatòries i la final, on va haver de desempatar amb el Raga després d’una primera ronda on van arribar fins al final del circuit. Una exhibició de Bici-Trial va servir de descans pels pilots que s’enfrontaven a la final, que ja incloïa la zona de l’Ajuntament de Barcelona i que feia d’anada i tornada la de El Mundo Deportivo i La Vanguardia.

En aquesta segona volta penalitzava el recolzament amb el càrter, el que condemnava a Fajardo que feia cinc de la zona dos a la sis, penalitzant dos punts a la vuit, el castell, un d’ells per excedir el temps. El de Vertigo era superat per Cabestany, amb tres fiascos a la 4,5 i 6 i ja es podia començar a dilucidar que la zona cinc, la de l’Ajuntament, marcaria el desenllaç de la prova, donada la seva dificultat.

El pilot de TRS, Adam Raga, líder del mundial, es mostrava en desacord amb la decisió dels jutges a la zona de Montesa-Honda després de veure com li assenyalaven tres punts per un peu i dos càrters. Bou la passava neta després de veure com ho feien els seus companys.

Raga i Bou arribaven a la crucial zona quatre amb tres i zero punts respectivament i tothom esperava un desenllaç a la part del calaix, on els favorits només puntuaven dos i un punt. Tot era per decidir a la cinc, tram que per al moment cap dels participants havia superat i que finalment cap superaria.

Bou pujava al cim de la zona cinc, però patia una espectacular caiguda des d’uns tres metres d’alçada, sense cap conseqüència pel pilot. Raga feia el mateix just on Bou havia caigut, però per sort, la seva caiguda no era tan espectacular com la del de Piera. A la sis marcaven tres punts els dos pilots i el Castell quedava com a pur tràmit perquè el nou vegades campió del món de trial indoor s’emportés la victòria final, la desena que aconsegueix a Barcelona, en l’any en què també pot aconseguir el 10è títol indoor i el 10è outdoor.

Després de Barcelona, Bou surt com a líder del campionat, fins a la prova del mes vinent a Àustria, on el campionat pot quedar vist per a sentència si el de TRS no aconsegueix la victòria.

El pierenc parlava amb Fórmula Ràpida al finalitzar la cursa i explicava que “ha sigut un bon començament, ja que a Sheffield no va ser massa bo. Aquesta cursa és molt important i la victòria una gran motivació per mi”. El de Montesa va explicar que “ha estat un trial molt dur i amb el reglament de no tocar amb el càrter havíem d’arriscar molt. He fet alguns errors a la cinc i la sis, però amb els nervis és normal”.

“Ara ja ens ho juguem i no podem cometre errors. Hem recuperat el de Sheffield però serà un campionat molt dur” ens va explicar el campió del món.

Per la seva banda, l’Adam Raga, ens va explicar que “en aquesta cursa sempre tenim molta pressió i la primera volta era molt important passar a la final. En aquesta un parell d’errors m’han allunyat de la victòria final, però crec que estem a un bon nivell i molt a prop de la victòria”. Raga, que ja es mostrava molt disconforme a la roda de premsa amb la decisió de ser sancionat a la zona Montesa, matisava que “si es fa aquesta norma, s’ha d’aplicar bé i el control s’ha menjat uns càrters que no ha vist i a d’altres ens han aplicat alguns molt estrictes. Crec que he estat perjudicat per aquesta norma però sé que és molt difícil d’aplicar i que algunes vegades sortirem beneficiats i d’altres perjudicats com avui”.

“Les dues curses que queden seran decisives i haurem de lluitar a mort amb el Toni” va sentenciar el pilot d’Ulldecona.

La propera cita del mundial d’X-Trial serà a la localitat austríaca de Neustadt el proper 19 de març. Una setmana després, el 25, Marsella veurà el campió d’aquesta disciplina abans de què s’iniciï a Cal Rosal (Barcelona) el mundial outdoor de l’especialitat.