La final de la IAME X30 Super Shifter al circuit de Castelleto no ha estat exempta de polèmica degut al toc entre els dos candidats al títol, Delré i Piirmiagi que ha decantat el títol per el belga. Rohbasser ha aprofitat la situació per guanyar la cursa seguit de Ludi i Carlos León.

A la IAME X30 Super Shifter, Thierry Delré i Sten Piirimagi (Eurokarting) arribaven com els únics candidat al títol amb Delré (Delré Racing / Mach1 Motorsport) per davant en el campionat amb una lleugera avantatge.

El belga i l’estonià compartien la segona fila de la graella de sortida, per davant dos aspirants a la lluita pel tercer lloc al campionat amb Nicolas Rohrbasser (Spirit Racing) des de la pole position, al costat de Carlos Leon (FA Racing Spain).

León faria una gran sortida i superava al pilot suís, per darrere Delré superava a Piirimagi pel tercer lloc. Delré de seguida intentaria prendre el liderat i així ho faria, superant a Rohrbasser i León pel primer lloc.

Piirimagi que seguia rodant en quarta posició no es quedaria amb els braços creuats. L’estonià llençaria un atac sobre Roghrbrasser al revolt 1 per pujar al tercer lloc. En la maniobra ambdós es tocaven i això afectava a Roghrbasser que baixava al sisè lloc. El suís però, de seguida iniciava la seva remuntada superant a Kaspar Korjus (Aix Racing Team) durant la volta següent.

Al davant, després de molts intents, Piirimiagi finalment assolia superar a Leon per la segona posició però això no era suficient per Piirimiagi que intentaria superar a Delré per la primera posició.

Però el drama s’apoderaria a sobre la pista amb un toc entre Delré i Piirimiagi que deixava a ambdós pilots fora de cursa, deixant el campionat per la part del belga.

Aprofitava la situació Carlos León per reprendre el liderat de la cursa, encara que per poc temps, ja que Rohbasser superaria a Kevin Ludi (Spirit Racing) i al pilot català per el liderat de la cursa.

El suís ràpidament s’escaparia, deixant la lluita pel segon lloc oberta entre León i Ludi, lluita la qual acabaria en mans de Ludi.

Fora del podi, Kaspar Korjus aprofitava la situació per finalitzar quart, seguit de Michael Biffiger (Spirit Racing) que sortia des de l’última posició.

Delré doncs, s’emporta el campionat sobre Piirimiagi per 4 punts. Carlos León assegura el disputadíssim tercer lloc en el campionat en el seu any de debut. El pilot de GeniKart aconseguia superar a Rohrbasser per 1 punt, Ludi es queda cinquè a 2 punts, mentre Korjus acaba sisè a 4 punts.