L’equip RBA Racing Team ha guanyat les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes-Gran Premi Terranova CNC Després de 24 hores seguides rodant al límit sense parar, només per repostar, l’equip d’Oriol Mena, Ramón Quer, Jordi Quer i Borja Serra s’ha proclamat guanyador de la XXXVIena edició de les Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes-Gran Premi Terranova CNC, celebrades aquest cap de setmana a Lliçà d’Amunt (Barcelona), en la que enguany han participat 43 equips i 172 pilots.

Durant tota la prova, RBA Racing Team ha alternat la primera posició amb l’equip de l’Aleix Espargaró, Álvaro Lozano, Joan Cros i Arnau Lopez, el 41 Team, que s’ha classificat segon, a només 2 voltes del primer, que ha fet 448. El tercer equip classificat ha estat el 41 Team B de Ricard Cardús, Pere Montané, David Boixeda i Pau Doñate amb 436 voltes.

L’equip d’Oriol Mena, pilot que guanya per tercera vegada les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes ha estat a més, el guanyador de la categoria de motocicletes de 50cc refrigerades per aigua (Grup 3). L’equip, Iplac Jugamer Granja l’Atmella, per la seva banda, s’ha fet amb el trofeu per a motocicletes automàtiques de 50cc refrigerades per aire (Grup 3) i el JC/CR Salma Competició del reservat a ciclomotors de marxes amb motor i xasis de ciclomotor (Promocup). Mentre que la copa reservada als pilots de la Vall del Tenes ha estat per l’equip Team Duran. Destacar també, l’excel•lent resultat de l’únic equip femení de la cursa, Foonmoto
Team que han acabat en el lloc 22 de la classificació general.

Del total de 43 equips que van prendre la sortida dissabte a la tarda, 38 han acabat la cursa, demostrant tots, un bon nivell de pilotatge i també de preparació de les motocicletes que han rodat en un circuit de terra molt tècnic i competitiu amb nombrosos revolts, canvis de rasants i irregularitats de terreny.

Un any més aquesta cursa, única per la seva durada a la categoria de motocicletes ha estat un èxit de participació i públic, alhora que ha resultat una prova molt intensa i competida per a tots els participants.

I és que malgrat que la majoria de pilots no es dediquen professionalment al món de les curses, a les 24 Hores no estalvien esforços ni físics ni econòmics, coneixedors de l’esperit i trempera d’aquesta prova en què al llarg de la seva història han participat centenars de pilots moguts pel mateix esperit d’estima a la moto. Alguns d’aquests, anys després han arribat al més alt de les competicions professionals, tal és el cas, per exemple d’Aleix Espargaró, Oriol Mena, o Ricard Cardús, entre altres. Fer menció, també, del bon paper del campió nacional francès de motocròs, Levy Batista que s’ha classificat amb el seu equip en la cinquena posició. Com a anècdota, fer menció de la participació de Francesc Bonet, alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana i primer pilot amb un càrrec d’aquest estil que participa en les 24 Hores i que ha finalitzat la cursa amb el seu equip Moto Club Ronçana en la dissetena posició.

Durant tot el cap de setmana, més de 35.000 espectadors s’han apropat fins al circuit del Pinar de la Riera per a seguir en directe i participar en les múltiples activitats que el Grup 24 Hores, organitzadors de la cursa, han preparat des de divendres i fins avui per a aquests dies de la gran festa internacional de la motocicleta de Lliçà d’Amunt.

Destacar, la segona edició dels 90 Minuts de Resistència Joves Promeses de la Vall del Tenes, reservada a pilots de 6 a 15 anys i que van guanyar l’equip format per Raúl Sánchez i Pablo Ceña, demostrant que la nova generació de casa nostra puja amb molta força; la I Milla Solidària Canina Terranova CNC, que va omplir el circuit de Lliçà d’Amunt d’esportistes amb els seus gossos a favor de l’adopció responsable d’animals; la macro-tirolina sobre el circuit; l’espectacle de Pol Stunt Show o el concert de La Banda del Coche Rojo que va competir durant la matinada del diumenge amb decibels amb les motocicletes del circuit. A més, i durant el dissabte i diumenge, s’han habilitat inflables i s’han programat espectacles per als més petits.

En conjunt una gran festa, participada i celebrada per tots on el gran espectacle de resistència de motocicletes i pilots, el soroll estrident dels motors, l’olor de benzina, la pols i la diversió han brillat amb llum pròpia.

Aquests bons resultats, animen en paraules de Francesc Padró president del Grup 24 Hores, organitzadors de la prova, a continuar treballant per fer més gran, si és possible, aquesta prova, respectant, això sí, uns nivells adequats de pilotatge que permetin als corredors poder afrontar la prova amb condicions, alhora que garanteixin l’atractiu i l’espectacle d’aquesta cursa, la popularitat de la qual arriba ja més enllà de Catalunya, portant fins la graella de sortida i com a públic, tal i com ha passat en aquesta edició, equips i aficionats de diferents punts d’Europa com Itàlia o França.

En resum, una gran cita, amb prop de 200 voluntaris que dia i nit i durant tots els mesos previs a la prova, han treballat per al bon funcionament de la cursa i als que Ignasi Simón, l’alcalde de Lliçà d’Amunt ha agraït públicament el seu esforç, “L’organització i els col•laboradors son incansables i la seva implicació és exemplar.
Gràcies per aquests dies de pols i motor i per continuar un any més darrera de les 24 Hores”.