Simon Pagenaud, es beurà per primera vegada la llet que se li atorga per tradició al vencedor de les 500 milles d’Indianapolis. Segon ha estat Alexander Rossi que ha lluitat fins al final amb el francès. Tercer ha estat Takuma Sato que ha aparegut en l’últim stint i s’ha pronunciat com a candidat.

La bandera verda onejava, a càrrec de Christian Bale i Matt Damon, donant inici a la gran cita de la IndyCar. Pagenaud se situava al capdavant seguit de Carpenter. Per darrere, Newgarden, Power i Pigot.

Amb tan sols 5 voltes, Colton Herta causava la primera bandera groga per problemes mecànics. Alguns pilots aprofitaven i paraven a boxes. Es reprenien i Penske alineava a Power darrere de Pagenaud.

La tornada 32 marcava l’arribada de les primeres parades. Pagenaud era el primer, seguit de Newgarden la volta següent. La següent volta era el tercer Penske. Després de totes les parades, Rosenqvist (que havia parat durant la bandera groga) liderava, segon era Pagenaud i tercer Power. El francès es posaria líder, després de la parada de l’d’Ganassi.

Castroneves, per la seva banda, faria un Drive Through per un incident amb Davison a boxes, de manera que perdia volta. Per davant, Rossi s’havia ficat al Top 5. Les parades no trigarien a arribar, ja que en la volta 63, Servià obria la veda.

Queia la volta 65 quan els boxs rebien a Pagenaud. La resta pararia en les següents voltes. Dixon es posava líder. En boxes, Jordan King no entrava bé i se’n portava per davant un dels pneumàtics preparats per a ell i impactava aquest amb un dels seus mecànics. Poc després, Kaiser perdia el cotxe i acabava contra el mur. Esdevenia la segona bandera groga.

Es reprenia i Power, que també patia un contratemps a boxes, era obligat a fer la resalida des de les últimes posicions. Pagenaud i Carpenter s’allunyaven de la resta. Per darrere, Newgarden i Rossi mantenien una distància amb ells, sense que s’ampliés.

En la volta 100, just l’equador, entrava el líder. La següent volta, era torn de Carpenter i després Newgarden. Rossi seguia més temps en pista. Dixon pujava posicions gràcies a anar amb el peu canviat. L’Andretti pararia a la 106 i deixava al vigent campió d’IndyCar al capdavant.

Dixon parava 12 voltes més tard que Pagenaud, el que deixava al francès líder, seguit de Rossi, que havia agafat un bon ritme. L’americà no podria avançar en pista al francès, ja que aquest entrava a boxes aviat. Carpenter trigaria 5 voltes més a entrar.

A la parada de Rossi, la mànega no entrava bé pel que el pilot d’Andretti perdria temps en la seva entrada, perdent posicions. En aquest moment, Ericsson perdia el control del cotxe mentre frenava a l’entrada de boxes provocant una nova bandera groga. Dixon pararia mentre estava neutralitzada la prova.

Es reprenia la volta a falta de 51 voltes. Newgarden es posava 2n. unes posicions per darrere hi havia lluita intensa entre Bourdais, Daly, Rossi i Servià (doblat). Newgarden es posaria líder, mentre Rossi doblava a l’Oriol. Rossi anava remuntant i ja era 5è, darrere de Connor Daly. Poques voltes més tard donava compte d’aquest, per posar-se a roda de Carpenter.

Pagenaud entrava a 31 voltes del final i una volta més tard ho feia Rossi. Dixon entrava amb Rossi i amb la seva estratègia de peu canviat aconseguia una parada més curta. Newgarden, era pressionat per Carpenter i entrava a boxes.

Carpenter era l’últim a entrar dels favorits. Després d’això, Pagenaud tenia un gran avantatge, segon era Rossi i Carpenter tercer, tots virtuals a l’espera de la parada d’Pigot. L’avantatge d’Pagenaud s’ensorrava de pressa i Rossi atacava al francès.

A falta de 22 voltes, Rossi avançava a Pagenaud en el moment que Rahal intentava avançar a Bourdais. Es tocaven el de Rahal i el de Dale Coyne provocant un accident múltiple, ja que per darrere diversos cotxes també es veien implicats. Pigot estava líder, segon era Rossi.

Pigot entrava a boxes per fer la seva parada i queia 10º. Dixon entrava una volta més tard perquè durant l’accident va tocar l’aleró davanter i havia de canviar-lo. El de Xip Ganassi queia a la 12a plaça.

Amb la bandera verda, Pagenaud es posava 1r mentre Newgarden era 3r i Sato passava a Carpenter. Una volta més tard Rossi es la tornava a Pagenaud. Faltaven 10 voltes i ja començaven a mostrar-se. Power observava de prop l’acció 6è.

Pagenaud tornava a ser primer mentre que Sato donava compte de Newgarden. El japonès estava a prop dels dos primers. El pilot de Penske es pegava al mur després de sortir de les corbes per trencar el rebuf Rossi i semblava funcionar-.

Quedaven 2 voltes i Rossi es posava líder. Pagenaud es ficava per l’exterior en la contrarecta i onejava la bandera blanca indicant l’última volta. Rossi ho intentaria però el campió de la IndyCar de 2016 s’alçava amb la victòria per primera vegada.