La segona cursa del cap de setmana a Detroit ha resultat ser un gran cursa. Les grogues, algunes provocades per incidents dels líders del campionat, han deixat una prova amb moltes opcions estratègiques en la qual Dixon ha guanyat per primer cop aquest any en imposar-se a Ericsson i Power.

La cursa va començar amb incidents. En el primer gir, un toc entre Will Power, Felix Rosenqvist i Pato O’Ward desencadenava un incident en el qual van acabar involucrats Simon Pagenaud i Tony Kanaan. El brasiler de Foyt es va retirar mentre que el francès de Penske va perdre 12 voltes mentre els seus mecànics reparaven el cotxe als Pits.

Els líders van aprofitar per aturar-se i muntar els pneumàtics durs, el que deixava Scott Dixon temporalment al capdavant i marcava la primera divergència estratègica. Will Power, que era dels que no s’havia detingut, es va quedar parat en pista, però li van poder arrencar el cotxe. Per fortuna per a l’australià, no va arribar a perdre volta.

Amb el retorn de la bandera verda, alguns dels que no havien parat, com ara Max Chilton, començaven a patir amb els seus pneumàtics. Dixon va ser un dels afectats per aquest problema ja que, en la volta 14, el seu rendiment va caure en picat i va perdre tres places abans d’aturar-se. Santino Ferrucci era el nou líder amb Graham Rahal en segona posició. Els pneumàtics de tots dos semblaven estar en bon estat.

Spencer Pigot, que tampoc havia parat, va patir un problema similar al de Dixon i, quan es dirigia als pits, Sébastien Bourdais no va poder evitar emportar-se’l per davant, fet que va provocar un accident espectacular que va deixar al d’Ed Carpenter Racing fora de la cursa. Bourdais, en canvi, va poder tornar als pits i reparar els danys després de dos aturades.

Ja amb bandera verda, els pilots que havien parat amb motiu del primer caution van començar a fer-ho per segona vegada. James Hinchcliffe va superar en la seva aturada a Josef Newgarden i Alex Rossi, que lideraven en grup que seguia aquesta estratègia. En tornar el canadenc a pista, es van trobar tots tres, Rossi i Newgarden van perdre el cotxe i el de Penske i l’es SPM van acabar al mur. La groga tornava a onejar. Abans, ‘shavia aturat Rahal i havia sortit per davant d’aquests tres.

Aquesta groga arribava en el pitjor moment per al líder, Ferrucci, que va parar un cop s’havien reagrupat i va perdre les seves opcions de victòria. Dixon s’acabava de trobar amb un liderat que mantindria fins al final. Marcus Ericsson corria la mateixa sort que el neozelandès i se situava en segon lloc. Amb Takuma Sato tercer. En parar aquests tres, Power, que s’havia recuperat del problema mecànic, era tercer. Sato va ser massa optimista intentant superar-lo, fet que li va costar diverses posicions.

La quarta groga no trigaria a arribar, ja que Hinchcliffe, que rodava últim després de l’incident amb Rossi i Newgarden, es va quedar aturat en pista. A partir d’aquí les posicions capdavanteres es van estabilitzar. Sato es va quedar fora del Top 10 quan una altra maniobra temerària, aquest cop intentant avançar Rossi, li va fer perdre moltes places.

Abans del final, Rosenqvist va tenir un accident al primer revolt. Direcció de carrera va decidir mostrar la bandera vermella perquè el final fos sota verd. Finalment hi va haver tres voltes de verd després de la detenció de la prova, però ningú va poder amb Dixon, que creuava la meta en primer lloc.

Així, el neozelandès aconseguia la seva primera victòria de l’any en la que probablement ha estat la millor cursa de la temporada. La tercera groga va arribar en el millor moment per als seus interessos i no va cedir el liderat durant tota la segona meitat de carrera. Segon ha estat un magistral Ericsson, que s’ha beneficiat de la mateixa estratègia del guanyador per fer-se amb el seu primer podi en la categoria. Miraculosament, Power aconsegueix el tercer lloc després que se li aturés el cotxe. Completen el Top 10 Ryan Hunter-Reay, Rossi, Marco Andretti, Rahal, Zach Veach, Bourdais i Ferrucci.

A la general, Newgarden conserva el liderat tot i l’accident i ja suma 316 punts. Rossi supera Pagenaud per posar-se segon amb 301 punts respecte als 291 del francès. Per la seva banda, Dixon s’acosta i és quart amb 264 punts, seguit de Sato amb 255. La propera cita del calendari serà en tan sols sis dies. El dissabte 8 a la nit es viurà una nova edició de la Texas 600.