George Russell està mantenint el gran estat de forma que va mostrar la setmana passada a Spielberg, aconseguint la victòria avui a la primera cursa de la GP3 Series a Silverstone, Gran Bretanya.

En la cursa a casa George Russell (ART Grand Prix) sortia des de la pole position però perdia la posició preferent amb Anthoine Hubert (ART Grand Prix). Per darrere els seguia el seus companys Nirei Fukuzumi i Jack Aitken. Un Aitken que intentava l’avançament per l’interior a Brooklands amb èxit, però es veia superat per l’exterior per Niko Kari (Arden International). Fukuzumi abandonaria.

Al davant Hubert només aconseguia retenir a Russell fins la quarta volta quan el britànic el superava a Stowe. Les coses no anaven tant bé per Aitken que es veia superat per Alessio Lorandi (Jenzer Motorsport) a Brooklands. El britànic perdia una altre posició en ser superat poc després per Dorian Boccolacci (Trident) a Copse.

Darrere Aitken, el pilot de desenvolupament de Haas F1, Arjun Maini (Jenzer Motorsport) superava a Julien Falchero (Campos Racing) per la setena plaça. El francès també era superat per Giuliano Alesi (Trident) i Kevin Jörg (Trident) a Hangar straight.

Faltaven cinc voltes quan apareixia el Virtual Safety Car (VSC), per retirar el cotxe de Ryan Tveter (Trident) que s’havia quedat aturat a la pista. La situació de VSC mostrava com alguns pilots retallaven distancies considerablement, fet que els comissaris estan investigant hores d’ara.

Al cap d’una volta i mitja el VSC finalitzava, Lorandi aconseguia superar un despistat Kari per la tercera posició. El jove pilot de Red Bull seria el més perjudicat del VSC ja que veia com a falta de dues voltes, Boccolacci intentava la maniobra amb èxit al exterior de Stowe. Tot i això el finlandès reaccionava amb una maniobra per l’exterior també a Vale. Els dos anirien en paral·lel fins a Club on es tocaven.

Boccolacci aconseguia superar-lo finalment, i Aitken també feia la maniobra sobre el campió de la F4 NEZ de 2015. A més a més, Aitken atacava amb èxit a Boccolacci a Brooklands per la quarta posició.

Aquesta lluita no ajudava a Maini qui rodava enganxat a Aitken. El pilot hindú es veia superat per Alesi, encara que poc després recuperava la setena posició.

Finalment, Russell aconsegueix la segona victòria de la temporada liderant un doblet de ART GP amb Hubert segon. Lorandi finalitzava una gran remuntada amb la tercera posició.

En el campionat de pilots, George Russell gràcies a la victòria i la pole position s’escapa en el campionat amb 82 punts, 26 més que el seu company Anthoine Hubert i 28 més que Fuzukumi.

Resultats:

1 Russell 2 Hubert 3 Lorandi 4 Aitken 5 Boccolacci 6 Kari 7 Maini 8 ALesi 9 Jörg 10  Falchero 11 Pulcini 12 Baptista 13 Siebert 14 Schothorst 15 Calderon 16 Hymann

Out: Tveter, Ferrucci, Fukuzumi

Volta Ràpida: Alesi