Albert Arenas, el pilot gironí que començarà aquest 2023 una nova aventura en el Campionat del Món de Moto2

Inicis

Arenas va néixer l’11 de desembre de 1996 a Girona. Actualment, té 26 anys, i des de ben petit ha estat unit al món del motor. A casa seva han seguit l’esport des de sempre, i el seu pare treballava en un concessionari de BMW.

Els seus pares, Manel i Nuria, sempre li van donar suport i el van animar a endinsar-se en aquest món. El pilot gironí va començar a competir en competicions catalanes, passant per totes les Copes de Promoció del RACC. Els seus primers triomfs els va aconseguir a l’Open RACC 70 i a la Challenge 80 amb l’equip de promoció RACC-BQR. L’any 2009 es va incorporar al RACC Junior Team.

A partir d’aquí, va fer el salt al FIM CEV Repsol, actualment anomenat Mundial júnior. Va estar uns anys una mica estancat, però finalment va ser capaç d’arribar a Moto3.

Moto3

Arenas va debutar en el Campionat del Món del Moto3 a l’última cursa de la temporada 2014. Va haver de substituir a Eric Granado, competint per a l’equip Calvo Team. Durant la temporada 2016 va disputar algunes curses amb l’equip Aspar Racing Team, i més endavant es va unir a l’equip Peugeot MC Saxoprint, substituint a Alexis Masbou.

L’any 2017 va debutar com a pilot oficial amb l’Aspar Racing Team. Va tenir alguns problemes durant les primeres curses, i durant el Gran Premi d’Itàlia va patir una lesió a l’espatlla, provocant que es perdés algunes curses de la temporada. La seva millor posició de la temporada la va aconseguir al Gran Premi de San Marino, finalitzant en vuitè lloc.

Copyright: MotoGP

La següent temporada va tenir un millor rendiment, aconseguint dues victòries, la primera a França i la segona i última a Austràlia. Va finalitzar novè en el campionat de pilots.

Durant l’any 2019 va seguir progressant, obtenint una victòria i un total de tres podis. Finalment, va culminar el seu progrés durant la temporada 2020, on es va convertir en campió del món de Moto3 amb un total de 174 punts. Va pujar al podi cinc cops, obtenint la victòria en tres ocasions.

Moto2

L’any 2021 va fer el salt a Moto2, formant part de l’equip Aspar. El seu millor resultat va ser un vuitè lloc al Gran Premi d’Alemanya. Finalment, aquesta última temporada ha tingut millors resultats, aconseguint 90 punts.