Jeremy Alcoba es prepara per disputar la quarta temporada en el mundial de Motociclisme i la segona a Moto 2. Descobreix tot el camí que ha recorregut fins a arribar al 2023.

ELS SEUS INICIS

Alcoba va néixer el 15 de novembre del 2001 a Tortosa, Tarragona. Actualment, té vint-i-un anys i, des de ben petit va ser part del món del motociclisme. El seu pare va ser qui el va ficar en aquest món, ja que ell tenia passió per les motos de velocitat. A més, el món del motor ha estat sempre present a la seva família perquè els seus oncles practicaven motocròs.

Amb tres anys va tenir la seva primera moto, com a regal de Nadal, i des d’aquell moment va començar la seva trajectòria en el món del motociclisme. Encara que, abans de la seva primera competició va practicar al voltant d’una benzinera de Tortosa. Va continuar així i amb l’ajuda de la seva família fins que va tenir sis anys. Per aquell moment, ja tenia edat de competir i així ho va fer. Primer es va centrar en els campionats en l’àmbit territorial i a poc a poc va anar pujant fins a arribar a competir en l’àmbit nacional i europeu.

FIM CEV MOTO3 JUNIOR WORLD CHAMPIONSHIP

Tot seguit, l’any 2016, va pujar al FIM CEV Moto3 Junior World Championship de la mà d’Honda. Va començar la temporada amb un podi a la seva cursa de debut a València. La resta de la temporada va destacar per ser un pilot bastant regular. Només es va retirar a tres de les dotze carreres i tan sols en una que va acabar no va puntuar. No obstant això, aquella temporada els pilots participants tenien molt de nivell pel qual la classificació estava molt junta. L’Alcoba només va poder ser 11° a la classificació general.

Va continuar al FIM CEV Moto3 Junior World Championship i a poc a poc anava millorant el seu lloc a la classificació general. Però, l’any 2018, l’Alcoba cada cop es quedava amb menys esperances d’aconseguir un lloc al Mundial de Moto 3. Amb un últim intent, el pilot de Tarragona va afrontar la que seria la seva última temporada al FIM CEV Moto3 World Championship. Finalment, a més de guanyar la competició va fer-se amb un lloc al Mundial de Moto 3 gràcies a Gresini.

CAP AL MUNDIAL DE MOTOCICLISME

MOTO 3

Un cop allà, va respirar amb alleujament i va començar la seva trajectòria al Mundial. El Jeremy sempre ha dit que arribar a Moto 3 és més difícil que mantenir-se. Encara que també és cert que ell ho va deixar tot per centrar-se al mundial amb el risc de no destacar i caure en l’oblit.

En la seva primera temporada al Mundial va obtenir el seu primer podi. Va ser una tercera posició a la carrera de Portugal, l’última d’aquell any. Va tenir resultats molt regulars, puntuant a totes les carreres menys al GP de Catalunya que va finalitzar 19° i a Estíria i França on va caure. La seva posició a la classificació general va ser 11°.

La temporada següent, l’any 2021 va obtenir una pole que malauradament no va transformar en victòria. Encara i això, va fer-se amb una tercera posició al circuit Spa-Francorchamps i amb una segona a Montmeló. Malgrat aquests resultats, va quedar en 12° lloc, amb 86 punts, un menys dels que va aconseguir el 2020.

MOTO 2

No obstant això, va tenir l’oportunitat de pujar de categoria a Moto 2. Ho va fer amb Liqui Moly Intact GP. No va poder aconseguir cap podi, encara que els resultats no eren gens dolents. En la seva primera temporada a Moto 2 va acabar en 18° lloc.

Aquest 2023, L’Alcoba segueix en la categoria de Moto 2. En aquesta ocasió canvia d’equip i torna amb els que ell anomena “la meva família”. Torna amb l‘equip Gresini Racing Moto2, els mateixos que li van donar l’oportunitat de pujar a Moto 3. Ja només queden poques setmanes per a que comenci el Mundial i tornar a gaudir de les motos.