El pilot francés Esteban Ocon (ART Grand Prix) s’ha fet amb la pole position per davant de Tuscher (Jenzer Motorsport) i de Ceccon (Arden International) amb tan sols una desena entre els tres.


 

El dia començava solejat en Sotxi, en contrast amb les condicions de pluja i fred de la jornada del divendres. La pista estava encara en algunes zones humida, la qual cosa donaria molt joc i emoció a la classificació.

Els pilots eixien a pista. Varietat d’opinions per a l’estat de la pista, per això alguns van eixir amb gomes d’aigua i altres amb slick. Un dels primers a marcar temps va ser Jann Mardenborough, amb pneumàtics de pluja. Els seus temps varen ser prou bons amb aquest compost i es col·locà al capdavant de la taula de temps.

Els pilots que havien eixit amb pneumàtic slick patien per mantindre els seus monoplaces dins de la pista, amb contínues croades i sobreviratges al tocar les línies blanques que delimiten els bords de la pista i els pianos, encara prou humits.

Prompte, els pilots que van eixir amb rodes d’aigua entren a boxs per a realitzar un canvi de les mateixes pel compost slick. Els temps anaven millorant exponencialment a mesura que la pista s’anava assecant amb el pas dels cotxes i de seguida ja hi havia un carril sec format.

Com tots els pilots volien continuar rodant a causa de l’evident millora de la pista, hi havia molt tràfic en aquest circuit de 5.872 metres de longitud.

La lluita per la pole estava entre el líder del campionat Lucca Ghiotto (Trident), que a cada volta que donava anava pintant tots els sectors de la taula de temps en morat, Matthew Parry (Koiranen GP) i Tuscher, en un principi.

Més tard, es van unir a aquesta bonica lluita pel millor temps en la classificació el pilot local Konstantin Tereshchenko (Campos Racing), el seu company d’equip Álex Palou i Esteban Ocon, qui finalment es faria amb la pole position de cara a la primera carrera del cap de setmana.

L’únic pilot espanyol que competeix en el campionat de GP3, Álex Palou, partirà des de la quarta posició, en la zona bruta, en la primera carrera del cap de setmana, hui dissabte a les 13:30 hora local (GMT +3).