Gràcies a la gran inversió que han fet Lawrence Stroll i els seus socis, Sergio Pérez creu que està en el millor equip de la Formula 1 al marge de Mercedes i Ferrari i que podran reduir la distància amb ells a llarg termini.

Sergio Pérez va ser pilot de la acadèmia Ferrari fins que va fitxar per McLaren el 2013, un pas decisiu en la seva carrera. Després de dos bones temporades a Sauber havia demostrat estar capacitat per a arribar a l’equip McLaren de Formula 1, que li va donar la seva primera gran oportunitat. No va començar malament, però poc a poc els resultats de l’equip van empitjorar i, només un any després, Pérez va decidir marxar a Force India. La seva idea era trobar el camí de tornada a un equip superior.

No obstant, al mexicà no li ha arribat aquesta oportunitat i sembla difícil que li pugui arribar en el futur. Després de cinc anys amb l’equip, el 2019 afrontarà la seva sisena temporada ilusionat amb els nous propietaris que arriben amb una suma considerable sota el braç per a invertir en evolució. Pérez torna a tenir confiança i espera donar un pas endavant el 2019, segons li va explicar al nostre company Darshan Chokhani en una entrevista exclusiva.

Pérez va valorar la temporada i la seva situació a la escuderia. “Veurem com va el nou projecte. He estat aquí molts més anys dels que em pensava. Estic còmode i soc optimista. Crec que, si no pots estar a Ferrari o a Mercedes, Racing Point (Force India) és el millor lloc per estar. Hi ha un gran potencial en aquest equip. He estat el millor de la resta els dos últims anys i he estat a prop de ser-ho per tercer any consecutiu, per tant, hi ha perspectives per avançar”, explicava després del Gran Premi d’Abu Dhabi.

El pilot mexicà es va mostrar molt il·lusionat respecte el futur. “Definitivament estic molt entusiasmat amb el futur d’aquest equip. He estat treballant amb tot l’equip des de mecànics fins a enginyers, tècnics, càtering…Tots estan realment entusiasmats. Lawrence sap que és un projecte a llarg termini i crec que tenim una gran direcció amb els caps de l’equip. Tot està al seu lloc per anar creixent a llarg termini”, deia.

Racing Point no va poder en les últimes temporades ni tan sols apropar-se als millors equips de la graella, però va acabar quart el 2016 i el 2017 i hi podria haver estat també el 2018 pero el canvi de propietari a mitja temporada va fer que perdessin tots els punts que havien sumat fins llavors. Tot i així, va superar a Toro Rosso, Sauber i Williams i va acabar molt a prop de McLaren també.

Amb la nova inversió que vindrà, Pérez va reiterar que l’objectiu és apropar-se als tres equips punters del campionat. “Sabem el que els va costar als altres equips, però crec que som l’equip que podem donar aquest pas. Estem en una fase d’expansió i llevarà temps, estem molt lluny del Top 3 en termes de ritme, però tenim clar que aquest és l’objectiu per a ascendir el més aviat possible. No passarà de la nit al dia, però aquest és l’objectiu que està al fons de la nostra ment”, afegia el pilot de Racing Point.