El futur de Force India està assegurat per molt temps després que es fes oficial avui que el consorci liderat per l’empresari canadenc Lawrence Stroll anava a quedar-se amb l’equip. L’entrada dels nous propietaris salvarà la feina de 405 empleats.

Després que l’equip entrés pràcticament en fallida el cap de setmana del Gran Premi d’Hongria, es va fer el procediment d’escoltar els inversors sobre quines eren les ofertes per a quedar-se la escuderia.

Avui s’ha fet oficial un secret a veus, un grup d’inversors liderat per Lawrence Stroll ha guanyat la licitació i s’ha fet amb el control de l’escuderia. El consorci inclou set empresaris que quedaran com copropietaris.

Els empresaris són els canadencs Andre Desmarais, Jonathan Dudman de Mònaco Sports and Management, el líder en empreses del sector de la moda, John Idol, l’inversor en telecomunicacions, John McCaw jr, l’expert en finances, Michael de Picciotto i Siles Chou, mà dreta de Stroll.

Amb el contracte signat avui, l’equip surt de la fallida amb crèdits per pagar i amb una llarga llista de deutes que han d’assegurar el futur de 405 treballadors que té l’escuderia.

Otmar Szafnauer, COO de Force India comentava: “Aquesta injecció de diners assegurarà el futur de Force India a la Fórmula 1 i mantindrà la possibilitat per als pilots de competir a la màxima potència. Estic content que hàgim aconseguit el suport d’aquest consorci d’inversors que confien en nosaltres com a equip i que obriran les portes a noves inversions”.

L’administrador adjunt Geoff Rowley afegia: “És valuós que una empresa pugui ser rescatada i retornada a la solvència. La qualitat de diversos interessats era impressionant i requeria tota la consideració i cura de la nostra administració “.

Hem seguit un procés molt estricte que ens ha ajudat a trobar una companyia molt fiable que ens assegurarà tornar a ser solvents. Tots els creditors tindran els seus diners i tots els treballadors tindran el seu futur assegurat en la nostra companyia”, finalitzava Rowley.