El nou pilot de Citroën, Sébastien Ogier, reconeix que és conscient de les deficiències que té el C3 després de l’últim test privat abans de l’inici de la temporada 2019 del World Rally Championship.

Després del test de dos dies a Portugal sobre grava, el francès va tornar a realitzar una prova de dos dies sobre asfalt als Alps francesos la setmana passada com a preparació per a l’inici de la pròxima temporada del WRC que comença a finals d’aquest mes de gener amb el Rallye de Monte Carlo.

El vigent campió ha canviat d’equip aquest hivern i s’està adaptant a marxes forçades al Citroën C3 per a arribar a temps de tornar a lluitar pel títol. Les primeres preses de contacte no han estat molt positives però el francès diu saber on estan els problemes que el equip necessita millorar.

Ogier reconeix que “hi ha molta feina a fer”, conscient que l’inici de la temporada pot ser complicat. “Crec que és normal que quan es canvia de cotxe es notin diferències. Es veuen aspectes positius i negatius. Sempre hi ha canvis als que necessites un temps per adaptar-te i altres coses que s’han d’anar canviant. En això estem treballant ja”, va afirmar.

El sis vegades campió del WRC espera que els aspectes negatius es vagin solucionant. “Hi ha coses que s’han de modificar per què s’adaptin al meu pilotatge. Crec que aquest cotxe va mostrar una gran velocitat l’any passat. Però crec que el que falta, si es comproven els resultats i la meva impressió, és que sigui més ràpid en condicions diferents. Això és el que hem de millorar”, va explicar.

El francès sap que ho tindrà difícil per a reeditar el seu títol de campió per setena temporada consecutiva. “Soc el que ha canviat d’equip i els altres es queden on estaven. Això els dona la oportunitat d’estar perfectament preparats per a començar la temporada. Jo, en canvi, no podré estar al 100% amb el meu nou cotxe. Espero que sigui un repte per a tots i també una motivació per a mi”, va afegir.