Dani Pedrosa s’ha emportat la Pole en una de les classificacions més ajustades i decidides en l’últim moment de l’any. Segon ha estat Zarco amb Dovizioso, contendent al mundial, tercer. El líder de la general, Márquez, només ha pogut ser setè.

La Q1 es va posar en marxa en condicions de sec i sense cap clar favorit a passar a la Q2. Els primers temps de cap giraven al voltant del 2:00 mitjà, amb els dos pilots de l’OCTO Pramac Ducati al capdavant.

Darrere d’ells, les KTM i la Ducati d’Álvaro Bautista estaven a prop, però va ser Àlex Rins i la seva Suzuki qui es va posar al capdavant a falta de 6 minuts, amb un 2:00.1. Arribats a l’últim intent de marcar un temps, pràcticament tots venien per millorar el de Rins. Loris Baz i Michael Van Der Mark van caure.

Pol Espargaró va pujar a la segona plaça i, en la seva última volta, va caure. Rins va millorar el seu propi temps en 6 mil·lèsimes. Ningú va poder millorar els seus temps i Rins (2:00.138) i P. Espargaró van avançar a la Q2.

Arribada la lluita definitiva per la Pole, un dels grans favorits per fer-se amb ella, el líder del mundial Marc Márquez va caure en l’últim revolt i va haver de tornar a boxes per canviar de moto. Lideraven les Honda, amb Dani Pedrosa al capdavant, però li va durar poc, ja que Jorge Lorenzo es va posar al capdavant al baixar per primer cop a l’1:59.

Mentre s’anaven succeint els minuts, Lorenzo va caure de la primera posició i ja no era l’únic en 1:59, ja que Johann Zarco liderava amb un 1:59.6. Márquez va tornar a pista i es va posar tercer en la seva primera volta, a menys d’una dècima del líder.

En l’últim minut, Cal Crutchlow va caure. Tots estaven millorant i Pedrosa es va posar temporalment al capdavant, però li va superar un Valentino Rossi que, per la seva banda, va ser batut per Andrea Dovizioso. Contra tot pronòstic, Zarco va superar en set mil·lèsimes el temps de Dovizioso, però va ser Pedrosa qui va acabar imposant-se al treure-li dues centèsimes al francès.

Així, Pedrosa es va fer amb la seva tercera Pole de la temporada en una classificació ajustadíssima, seguit de Zarco i de Dovizioso, que demà haurà de fer tot el possible per evitar que Márquez, 7è avui, es faci amb el seu cinquè títol. La cursa, demà a les 15:00 hora local.

Resultats:
1 Pedrosa 2 Zarco 3 Dovizioso 4 Rossi 5 Viñales 6 Lorenzo 7 Márquez agost Rins 9 Iannone 10 Crutchlow 11 Miller 12 P. Espargaró 13 Petrucci 14 Redding 15 Baptista 16 Smith 17 Baz 18 Lowes 19 Rabat 20 Barberà 21 Abraham 22 Van Der Mark