Franco Morbidelli ha aconseguit la Pole del GP de Malàisia imposant-se a Oliveira i Quartararo. Luthi ha qualificat cinquè i ha patit un fort incident al final de la sessió.

La sessió va començar i, en els primers minuts, Mattia Pasini va caure. Els pilots del Marc VDS EG 0.0 estavent sent els més ràpids durant la primera part de la sessió, quedant-se a prop del rècord del circuit. A més de Franco Morbidelli i Álex Márquez, Miguel Oliveira i Thomas Luthi estaven propers a superar el rècord. Khairul Idham Pawi també va caure.

Anaven passant els minuts i els temps pràcticament no es movien. Pasini va patir la seva segona caiguda. No va ser fins l’últim intent, a falta de sis minuts, que els pilots van començar a millorar. Morbidelli estava fent una volta camí de millorar el seu propi temps, però va caure al setè revolt. No obstant, no va ser l’únic, ja que Luthi també va caure a falta de tres minuts i, a més, amb clares senyals d’haver-se fet mal.

En l’últim minut, Lorenzo Baldassarri també va caure. Els temps milloraven, però només en la meitat de la taula, i l’únic canvi important en les posicions capdavanteres va ser la volta de Fabio Quartararo que el va fer pujar fins la tercera posició.

No va haver-hi més canvi i Morbidelli va aconseguir la Pole amb un 2:06.406. El líder del mundial ja suma sis Poles i partirà des del primer lloc de la graella en la cursa en la qual es podria proclamar campió. Oliveira ha estat segon amb Quartararo tercer. Luthi va ser cinquè i va ser traslladat al centre mèdic per una revisió de danys després de la caiguda. En la hipotètica situació que no pogués còrrer demà, Morbidelli seria automàticament campió.

La cursa es disputarà demà a les 13:20 hora local.