En una classificació que semblava pràcticament decidida, el campió Joan Mir aconseguia el récord de la pista en l’últim moment per sortir per primera vegada des de la pole position aquesta temporada, en el circuit de Sepang.

La classificació s’iniciava amb una increïble volta per part de Jorge Martín. El pilot espanyol lideraria la classificació amb solidesa gràcies a la volta inicial.

Però amb la bandera de quadres en pista, el campió del món, Joan Mir aconseguia fer una increïble volta amb un temps de 2:12.078, establint així el rècord de la pista que anteriorment era de Jack Miller.

Martín intentava reaccionar, però sense èxit, quedant-se a 4 dècimes del mallorquí. El britànic John McPhee completa la primera línia de sortida monopolitzada per motos Honda.

Només dues KTM s’han pogut colar entre els primers, es tracta de Bo Bendsneyder i Gabriel Rodrigo que iniciaran en quarta i cinquena posició seguits del francès Jules Danilo.

Tercera fila de la graella de sortida per Livio Loi, seguit de Romano Fenati i Enea Bastianini, completa els 10 primers llocs l’italià Niccolò Antonelli.