La renovada FIA Formula 2 ha tornat a la feina al nevat circuit de Magny-Cours, on s’ha realitzat el primer dia de proves de pretemporada. En aquest ‘shakedown’ sense temps significatius per als equips, el millor registre del dia ha estat per al Campos Racing de Luca Ghiotto.


La FIA Formula 2 ha tornat! La categoria de plata comença a preparar una temporada de consolidació com a competició d’avantsala a la F1. Ho fa amb uns cotxes renovats per primera vegada des de 2011, amb la novetat de l’halo i un motor V6 turboalimentat de 3,4 litres. Tot això ja es va presentar al GP d’Itàlia de l’any passat, però avui els equips s’han posat a treballar amb aquestes eines.

Els 10 inscrits en el campionat han participat amb un o dos pilots a la jornada d’avui. Dams i MP Motorsport, tot i no tenir confirmada l’alineació de pilots, també han disputat una profitosa primera jornada d’entrenaments per recollir les primeres dades d’aquest hivern i començar a encarar la primera cita de l’any a Bahrain.

Les condicions no han estat les més idònies per pilotar. Després d’una bona nevada al dia d’ahir, al circuit francès de Magny-Cours s’ha fet de dia amb totes les escapatòries plenes de neu i la pista humida i freda. Això ha fet que els pilots no rodessin pràcticament en tot el matí, només amb algunes diverses voltes de formació i temps lluny de ser competitius.

El millor temps del matí ha estat per al rookie de Carlin, Lando Norris, que ha estat també el que més havia rodat amb 10 voltes. Pilots com Jack Aitken amb l’ART GP, Louis Deletraz amb el nou Charouz o Santino Ferrucci amb el Trident han estat els protagonistes a la jornada matutina.

Alguns canvis de pilots a la tarda han tingut més sort. La pista s’ha anat assecant gràcies a la presència del sol i els primers atrevits han saltat amb els compostos de sec. Arjun Maini (Trident) i Maximilian Günther (Arden) han estat els primers a realitzar temps amb slicks, veient com la resta d’equips els seguia els passos per incrementar l’activitat a la sessió vespertina.

Amb el traçat sec alguns pilots van tornar a seure al seient dels seus monoplaces per poder rodar en millors condicions que al matí. Així doncs, pràcticament tota la graella ha pogut córrer en sec durant aquesta primera jornada a França.

Al final del dia, el millor temps ha acabat en mans del Campos Racing de Luca Ghiotto. No obstant això, res significatiu en un dia marcat per les proves i l’adaptació de pilots i equips a aquest nou monoplaça de Formula 2.

“Estava molt sorprès amb la fiabilitat. Vaig veure a tots els altres cotxes corrent tot el dia. Els equips, Dallara, Mecachrome i tots haurien d’estar contents amb el que s’ha aconseguit avui, i és només el primer dia!”, comentava Ghiotto després d’acabar el test en paraules recollides per la web oficial de la categoria.

Aquest primer tacte alshakedown’ de la FIA Formula 2 ha estat per posar tot a punt de cara els tres primers dies de test de pretemporada que se celebraran al circuit francès de Paul Ricard durant el 6, 7 i 8 de març.